Lietuvos rinktinės spalvas Kaire gins septyniolikmetės Vilniaus teniso akademijos auklėtinės Paulina Bakaitė bei Gerda Zykutė ir penkiolikmetė Šiaulių teniso mokyklos sportininkė Iveta Daujotaitė.

„Manau, būsime jauniausia turnyro komanda. Turint tokią sudėtį man nesinori galvoti pergales ar pralaimėjimus. Tiesiog manau, kad mūsų merginos, kol kas dalyvaujančios jaunių turnyruose, turės puikią progą paragauti suaugusių teniso. Mes varžybose Kaire būsime vienintele komanda, kurioje nėra nė vienos WTA reitingą turinčios žaidėjos. Visgi tikiuosi, kad Paulinai, Ivetai ir Gerdai tai bus puiki patirtis, kuri paskatins dar sunkiau dirbti treniruotėse“, - sako E. Liachovičiūtė.

Kita vertus, iš anksto nurašyti Lietuvos tenisininkių taip pat neverta.

„Paulina Bakaitė ką tik laimėjo jaunių turnyrą Turkijoje, o tai pridėjo jai pasitikėjimo savo jėgomis. Žinoma, Federacijos taurės turnyras - tai ne jaunių varžybos. Be to, ir varžovių komandose yra nemažai panašaus amžiaus merginų. Tiesiog kai kurios iš jų jau turi WTA reitingą, nes žaidžia suaugusių turnyruose“, - teigia E. Liachovičiūtė.

Anot jos, Lietuvos rinktinės gretas praretino Linos Stančiūtės sprendimas baigti tenisininkės karjerą ir kelių mūsų tenisininkių sprendimas pradėti studijas JAV universitetuose.

„Turėdami komandoje Joaną Eidukonytė, Akvilę Paražinskaitę ir Justiną Mikulskytę mes būtumėme kietas riešutas visoms varžovėms. Deja, į Federacijos taurės varžybas šių žaidėjų neišleido universitetai, kuriuose jos studijuoja. Ir dėl to man yra velniškai apmaudu. Manau, kad užsienio aukštosios mokyklos tikrai turėtų į Federacijos taurės varžybas išleisti savo šaliai atstovauti norinčias žaidėjas.“

Lietuvos tenisininkių varžovės Kaire bus Suomijos, Lichtenšteino, Danijos, Austrijos, Bosnijos ir Hercegivinos bei Egipto rinktinės. Dvi pajėgiausios turnyro komandos pakils į pirmą FedCup varžybų grupę, o dvi silpniausios kitais metais kovos trečios grupės turnyre. Didžiausia Kaire vyksiančio turnyre žvaigžde turėjusi būti danė Karolina Wozniacki (WTA 24) praėjusią savaitę patyrė kojos traumą ir nedalyvaus Federacijos taurės turnyre.

Federacijos taurės varžybos Egipte prasidės trečiadienį, balandžio 13-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją