Užsienyje nieko nenustebintų

Romoje ar Paryžiuje vyruko nešančio merginos rankinuką niekas nepastebėtų ir niekas nekomentuotų, stebėjosi vienas jų, slapyvardžiu „Nugi“.

„Na, norėjo vyrukas panelę už rankos paimti ar apkabinti, o ji tarp jų rankinuka nešasi. Tai paėmė iš jos rankinuka. Ot, problemą rado. Toje jūsų Romoje ar Paryžiuje vyruko, nešančio merginos rankinuką, niekas nepastebėtų ir niekas nekomentuotų. Nei prabangių kvartalų elitas, nei kaimiečiai, – stebėjosi skaitytojas „Nugi“. – Aš suprasčiau, jei tas bičas neštųsi savo paties moterišką rankinuką, tada stilistui būtų ką komentuoti. O čia jis neša merginos rankinuką. Ir mes net nežinome, kiek laiko neša. Gal kelias minutes. Nežinoma, ar ji jo prašė, ar pats pasisiūlė. Bet manau, kad jiems buvo nepatogu eiti kartu su rankinukų tarp jų, o mergina nepratusi rankinuko nešioti ant dešinio paties. Tai vyrukas greičiausiai paėmė iš jos rankinuką, kad galėtų už rankelės paimti. Tai paprasčiau ir natūraliau, nei aplink lakstyti, keistis vietomis. Beje, koks kieno reikalas?“

Svetur gyvenantis DELFI komentatorius taip pat pritarė, kad užsienyje tai būtų niekam neįdomu.

„Keiskit požiūrį, kaimas. Dažnai panešioju savo draugės rankinuką, nes ji prisikrauna tiek, kad jis sunkesnis už bulvių maišą, žmonėms visiškai vienodai, niekas net nekreipia dėmesio. Gyvenu Londone ir tikrai čia žmonės turi apie ką kitą diskutuoti, nei apie rankinukų nešiojimą (...)“, – rašė skaitytojas.

Rankinuko nesidrovi panėšėti ir kiti vyrukai. Vienas jų tikino, kad šie paprasčiausiai būna sunkūs, tad jie nori savo moteriai padėti.

„Kokia čia problema? Kas ką nori, tas tą neša. Ne sykį žmonos rankinuką nešiau, sunkus buvo, petį jai skaudėjo. O tie įvaizdžio specialistai ir stilistai tai žymiai didesnės anomalijos už nešamą rankinuką. Tragedija, kai įvaizdis svarbiau už gyvą santykį. Jie patys – savo etiketo ir stereotipų vergai (...)“, – piktinosi skaitytojas, slapyvardžiu „Žmogus“.

Kitas skaitytojas tikino, kad vyrui reikia padėti moteriai nešti rankinę dėl paprasčiausio saugumo.

„Dabar merginai nešti rankinę nesaugu, gali išplėšti iš rankų ir tiek tematysi. Tad jei joje yra vertingų daiktų, o gal net pinigų, geriau, kai neša vaikinas. Be to, nuotraukoje rankinė nėra tokia maža ir išsipūtusi – vadinasi, pilna ir sunki. Vyrui nedera laikyti panelės, žmonos „delninukę“ (mažytė be rankenų rankine, kurioje yra kosmetika, veidrodėlis, nosinaitė ir kiti būtini moteriški daiktai)“, – rašoma „PetBurg“ komentare.

Reakcija nustebino ir moteris

Kilusia diskusija, dera vaikinui nešti rankinuką, ar ne, stebėjosi ir moterys.

Anonime komentarų skiltyje panorusi likti mergina pasakojo, kad jos vaikinas rankinę panešti padeda nuolat, nes ji didelė ir sunki.

Vau, niekada nepagalvojau, kad vaikinas nešantis merginos rankinę sulauks tokių užgauliojimų ir pykčio. O kai mergina neša maišus iš parduotuvės, o vaikinas eina šalia tuščiomis, tai jau viskas ok? Tipo, čia jau vyriška? Mano vaikinas nuo pat draugystės pradžios dažnai paneša mano rankinę ir taip – jau 5 metai. Na, ir tikrai ne kaimietis jis ir ne iš kokios neišsilavinusios šeimos... Ir mes abu turim puikius išsilavinimus bei gerbiam tiek save, tiek vienas kitą... O rankinę dažniausiai nešioju didelę, na, ir jos turinys dažniausiai nebūna ypač lengvas, tai visada džiaugiuosi, kai pasiūlo panešti. O jei rankine pasiimu vien tik dėl įvaizdžio, tai, aišku, pati ją ir nešioju. Be to, man visada labai gražu, kai vaikinai neša merginos rankinę, ypač šiais laikais, kai tokie „vyriški“ vyrai ir retas kuris pirmas pro duris praleidžia, ir šiaip savo išvaizda rūpinasi labiau nei dauguma moterų“, – rašė „Anonimas“.

Kita komentatorė tikino, kad ji paiso etiketo, bet jei jai būtų sunku nešti rankinę, nedvejodama prašytų vyro pagalbos.

„Aš savo vyrui rankinės paprastai nešti neduodu, nes žinau, kad pagal etiketą nepriklauso. Bet netiesa, kad rankinės nebūna sunkios, tik moterys žino, kad plytų svorį jos turi garantuotai. BET, jei man būtų sunku, tai aš nesukčiau sau galvos dėl etiketo. Ir mano vyras nesuktų taip pat. Etiketas turi padėti žmonėms gyventi, o ne trukdyti. Jei žmogui bukai reikia jo, etiketo, laikytis, jis jau yra kitų nuomonės vergas. Ir mane ima siutas, kai yra žeminamas vyras, kuris padeda savo merginai jaustis patogiai. Subtiliai pasakyti, kad nederėtų, štai ko reikėjo. O varyti ant žmogaus – susikiškit mielieji, bijantys, ką žmonės pasakys, savo nuomonę kur giliau į savo vyriškas rankines“, – piktinosi komentatorė Monika.

Provincialu ne rankinę nešiot, o kitus badyt pirštais, į aplinkinius žiūrėt iš aukšto, su panieka ir apkalbinėt, teigė ir kita skaitytoja. Nors ją ir nustebino kartą seno pažįstamo pasiūlymas panešti jos rankinuką, moteriai tai pasipiktinimo nesukėlė.

„O koks skirtumas? Man vienintelį kartą buvo tokia situacija – susitikau su seniai nematytu labai geru draugu, nuvažiavom į užmiestį pasivaikščioti, išlipus iš automobilio jis priėjo ir paėmė mano rankinuką. Pradėjau aiškinti, kad to tikrai nereikia, kad man nesunku jį nešti ir kad įpratusi visada turėt rankinę savo rankose, bet vaikinas vis tiek paėmė ir nešiojo, kol vaikščiojom, – rašė komentatorė, pasivadinusi „Moteris“. – Tai ką, reikėjo plėšt iš rankų, ginčytis, bartis? Numojau ranka ir nesukau sau galvos, turėjom apie ką pasikalbėt bevaikštinėdami, kad gaištume laiką aiškinantis dėl rankinuko. Provincialu ne rankinę nešiot, o kitus badyt pirštais, į aplinkinius žiūrėt iš aukšto, su panieka ir apkalbinėt.“

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)