„Tai buvo atsisveikinimas su didžiuoju sportu, tačiau ne pasitraukimas iš jo. Visada žinojau, kad liksiu sporte, dėl to ir gimė mintis įkurti Lietuvos graplingo federaciją“, – pasakojo jubiliatas, dabartinis minėtos federacijos prezidentas.

Į kovos menus K.Smirnovas patraukė būdamas keturiolikos, pirmasis kultivuotas kovos menas – džiudžitsu, o pirmasis treneris – sportininko brolis Vytautas Smirnovas.

„Kęstas kaip jauniausias brolis, visada bandė lygiuotis į mus. Nuo pat mažens labai aktyvus, choleriškas, užsispyręs, ryžtingas.. Iškart jautėsi, kad nebus pastumdėlis“ , – prisiminimais dalinosi V.Smirnovas.

Titulų medžioklę K.Smirnovas pradėjo būdamas devyniolikos, kai tapo Lietuvos kariuomenės kovinės savigynos čempionu. Po metų jis laimėjo Lietuvos kovinės savigynos čempionatą, dar po metų šį titulą apgynė, o 1998 metais – pirmą kartą triumfavo Lietuvos džiudžitsu čempionate.

„Jis niekada nesiskųsdavo, niekada nesakydavo, kad negaliu. Kad laimėtų titulą, Kęstas įdėjo labai daug darbo. Aišku, vėliau tai atsipirko. Po pergalės Lietuvos džiudžitsu čempionate, jo karjera stipriai šovė į viršų“, – pasakojo V.Smirnovas.

Netrukus K.Smirnovas žengė į didįjį bušido ringą ir tapo Lietuvos bušido rings čempionato diržo laimėtoju. Prasidėjo tarptautiniai turnyrai bei kelionės į kovos menų tėvynę Japoniją.

„Ne kartą teko skristi kartu. Visada jaučiau jo palaikymą. Galiu drąsiai teigti, kad Kęstas psichologiškai stipriausias visų laikų Lietuvos kovotojas. Jis labai techniškas ir fiziškai stiprus. Niekada nesiplėšydavo, visada išlaikydavo ramybę, o ką nors pradėjęs, visada užbaigdavo iki galo“, – K.Smirnovui gerų žodžių negailėjo viena didžiausių Lietuvos bušido žvaigždžių Remigijus Morkevičius.

Būdamas 27 metų, Japonijoje K.Smirnovas tapo Bushido-Shooto nugalėtoju, o taip pačiais metais jam suteiktas bushido II dano meistro vardas. Per likusius aštuonerius karjeros metus jubiliatui buvo suteiktas dziudo ketvirtas danas bei MMA bushido penkto dano meistro vardas.

2014 metų lapkričio 15 dieną legendinis kovotojas į ringą lipo paskutinį kartą bei tapo paskutinio savo karjeroje tarptautinio bushido superturnyro „Hero‘s“ nugalėtoju.

Nuo to laiko jis įkūrė Lietuvos graplingo federaciją bei buvo paskirtas tarptautinės graplingo imtynių federacijos prezidentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)