„Žvejybos sezonas čia trunka tik 9 mėnesius, todėl tenka ieškoti įvairių vietų, kur galėčiau pažvejoti neršto metu. Tokiais atvejais gelbsti privatūs mokami ežerai, kuriuose susimokėjus galima žvejoti museline meškere ir sugautą žuvį pasilikti sau“, – žvejybos ypatumus Anglijoje KABLYS.lt skaitytojams atskleidė Vytautas, pridėjęs, kad žvejybos vietų trūkumas kelia rimtų problemų.

Vytautas prisipažįsta, kad jam artimi įvairūs žūklės būdai, bet labiausiai jį žavi spiningavimas ir muselinė, nes sėdima žvejyba atrodo tiesiog nuobodi. Tik atvykęs į Angliją, meškeriotojas nesiskubino atsisveikinti su mylimu pomėgiu ir drąsiai griebė meškerę net ir svečioje šalyje, tačiau su museline žvejoti išmoko tik prieš 4 metus.

Šiuo metu Vytautas jau gerai įgudęs ir žvejyba museline jam nesukelia sunkumų. „Tiems, kas tik pradeda žvejoti museline meškere, patarčiau pirmiausiai pasipraktikuoti įveistuose vandens telkiniuose ir tik vėliau gaudyti laukines žuvis. Tiesa, laukiniai upėtakiai labiau mėgsta sukriukes ir blizges, todėl žvejybos sėkmę lemia ir tai, kokį masalą pasirinksi“, – patarimų pradedantiems nešykštėjo meškeriotojas.

Daugiau skaitykite čia.