Motociklininkai aktyviai prašo dalinimosi patirtimi, nes ypač pradedantieji jaučiasi neturintys reikiamo žinių bagažo. Vien išmokti spausti sankabą, akseleratorių ir stabdį – neužtenka. Juk kelyje laukia daug iššūkių, tarkime, mažai galintys pastebėti vilkikai su savo didžiulėmis aklosiomis zonomis, slidus smėlis ir tepalai, užsižiopsoję vairuotojai.

Motociklininkas turi gebėti akylai sekti kelią ir aplinką, staigiai teisingai manevruoti bei žinoti galimus pavojus ir būti jiems nusiteikęs“, – akcentuoja „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas.

Šios paskaitos pasižymės ir naujove – pirmą kartą jos vyks motociklų apsupty, mat prie iniciatyvos prisijungė ir BMW motociklus parduodanti UAB „Krasta auto“. „Paskaitos vyks prekybos salone, kur bus motociklų, tad dalyviams čia pat galėsime pademonstruoti reikiamus dalykus – tai labai patogu ir naudinga“, – sako A. Dautartas.

Paskaitos vyks balandžio 11 ir 18 dienomis „Krasta Auto“ salone Ozo g. 10A. Registracija į jas vyksta sporto klubo svetainėje crmoto.lt.

A. Dautartas po jau kelerius metus organizuotų kursų Vilniuje ir Kaune pastebi, kad motociklininkų bendruomenės šiuose didmiesčiuose šiek tiek skiriasi. „Vilniečiai labiau individualistai, kauniečiai – labiau organizuoti, sutelkti“, – teigia motociklininkas.

Motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ nuo 2010 metų siekia motociklų entuziastams suteikti galimybę prieinamomis sąlygomis bei panaudojant visas įmanomas saugumo priemones tobulinti vairavimo įgūdžius. Sporto klubas organizuoja įvairius renginius ir veiklas: treniruotes gatvės ir sportinių motociklų vairuotojams, profesionalų ir mėgėjų lenktynes, nemokamus renginius, skirtus saugaus vairavimo skatinimui – „Moto dienas“ ir saugaus motociklizmo kursus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)