Rusijai atstovaus 1999 metais gimę (U17) žaidėjai. Apie tai, kad važiuos metais jaunesnių ledo ritulininkų komanda ir kiti treneriai buvo paskelbta tik balandžio 6-ą dieną.

Portalo Allhockey.ru žiniomis tokių staigių ir netikėtų permainų pagrindinė priežastis - daugelis 1998 metų rinktinės žaidėjų vartojo dopingą - meldoniumą.

Naujos sudėties Rusijos rinktinė į JAV išskris balandžio 8-ą dieną. Turnyras vyks balandžio 14-24 d. Grand-Forkse (Šiaurės Dakotos valstija).

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) patvirtino, kad rusai nepažeidė jokių taisyklių. Galutinis žaidėjų sąrašas yra pateikiamas likus 2 val. iki turnyro direkcijos pirmo posėdžio.

Tokiame amžiuje sporte vieneri metai yra svarbus kriterijus. Rusai tam, kad išvengtų daugiau dopingo skandalų, siunčia jaunesnius ritulininkus praktiškai kaip „patrankų mėsą“ vyresniems ir fiziškai pajėgesniems varžovams. Ypač tai paranku bus amerikiečiams, kanadiečiams ir skandinavams.

Rusai pasaulio čempionate žais A grupėje kartu su JAV, Šveicarija, Švedija ir Latvija.

B grupėje rungtyniaus Kanada, Suomija, Čekija, Slovakija ir Danija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)