1. Ji yra jūsų asmeninė patarėja

Kai būna sunku, visada galite kreiptis į savo vyresnę seserį – ji pasiūlys taurę vyno ir nuoširdų pokalbį. Pradedant pirmuoju vaikinu ir baigiant tuo, kaip sumokėti mokesčius, jūsų vyresnioji sesuo dažnai atrodo kaip be galo išmintingas guru, į kurį galite kreiptis, kai nežinote, ką daryti.

2. Jūs esate įpratusi žaidimo metu būti antra

Kalbant apie žaidimus, jūsų vyresnioji sesuo visada buvo ta, kuri užima kontroliuojantį vaidmenį. Ji būdavo mama, o jūs būdavote vaikas, arba ji būdavo mokytoja, o jūs – mokinė. Iš esmės, ji visada prisiimdavo atsakomybę, bet tai buvo labai vertinga, nes ji pasiūlydavo pačius geriausius žaidimus.

3. Sprendimus priimdavo vyresnioji sesuo

Dabar jau esate suaugusi ir greičiausiai pati visada priimate sprendimus, tačiau taip buvo ne visada. Vaikystėje visada buvote vyresniosios sesers asistentė, ar tai būtų pokštų krėtimas, ar eksperimentai su maistu. Tai buvo nuostabu.

4. Jūsų vyresnioji sesuo visada prisiimdavo atsakomybę

Net kai jūs prisijungdavote prie savo sesers paikų eksperimentų su maistu, jums niekada nereikėjo nerimauti, kad prisidarysite bėdos. Galų gale, juk ji yra vyresnė – ji viską turėtų žinoti geriau nei jūs, maža ir naivi. Vyresnės seserys visame pasaulyje, mes jums dėkojame.

5. Jūs žinote, kaip skausminga dalintis vonios kambariu

Dauguma žmonių, turinčių vyresnes seseris, supranta, ką reiškia kovoti dėl vonios kambario. Vietos trūkumas, betvarkė, jokio privatumo. Tačiau tai buvo vertinga vien todėl, kad turėdavote galimybę abi iki vėlumos pakikenti, kai jūsų tėvai manydavo, kad abi miegate.

6. Ji žino, kokia pakvaišusi jūsų šeima

Kiekvieno šeima yra šiek tiek pakvaišusi, tačiau tikrai su nedaugeliu žmonių galite apie tai atvirai pasikalbėti. Kalbėdama su ja, turėjote teisę savo tėtį pavadinti neprotingu, tačiau tai nebuvo galima nei vienam jūsų draugų. Vienintelis žmogus, kuris gali tikrai suprasti jūsų šeimos problemas ir rūpesčius, yra jūsų vyresnioji sesuo, tad liekite jausmus kiek tik panorėjusi.

7. Ji visada su jumis sąžininga

Jeigu vilkite kažką, kas jums visiškai netinka, pirmas žmogus, kuris jums tai pasakys, bus jūsų sesuo. Kartais tai skaudina, tačiau amžiais jausitės dėkinga turėdama šalia žmogų, kuris su jumis visada yra sąžiningas.

8. Dėl jos jūsų mokykliniai metai buvo lengvesni

Pirmieji mokykliniai metai yra nelengva patirtis net ir patiems tvirčiausiems, tačiau turint vyresnę seserį situacija tampa kur kas paprastesnė. Prieš ateinant į mokyklą, ji papasakojo jums apie būsimus jūsų mokytojus ir tai, kur teks pietauti. Dar svarbiau yra tai, kad ilgus metus nuolat girdėdavote: „Ar ji yra tavo vyresnioji sesuo?“ Tai padėjo užmegzti draugystes ir atrodyti (šiek tiek) kietesne.

9. Ji paruošė tėvus jums

Vėlyvi vakarai, alkoholis, cigaretės, blogi pažymiai, pirmo simpatijos atsivedimas – visa tai pirmoji praėjo jūsų sesuo. Tad jeigu/kai teko visa tai praeiti jums pačiai, tėvai nebepatyrė šoko. Pirmą kartą daugiau išgėrusi alkoholio vėmėte tualete? Tššš, nieko baisaus, jūsų sesuo tai padarė vonioje.

10. Jūs visada turite žmogų, iš kurio galite skolintis

Kai jums reikia kažką apsirengti vakarėliui, pinigų nuomai ar maistui, jums netenka badauti – visada tokiu atveju gali pagelbėti vyresnioji sesuo. Ja galima labiau pasikliauti nei draugais, ji bus mažiau kritiška nei tėvai. Dėl šių savybių ji yra pats tobuliausias žmogus, iš kurio galima skolintis. Tačiau nepamirškite laikytis taisyklių ir grąžinkite viską, ką skolinotės, kitaip galite neišvengti (galimai skausmingos) seserų kovos.

11. Visada turėjote atramą

Nors jūsų sesers sąžiningumas jūsų atžvilgiu kartais gali būti net kiek skausmingas, ji visada jus palaikys. Ji gali jus įžeisti, tačiau jeigu jūsų viršininkas, partneris ar geriausias draugas jus įžeis, jiems teks susidurti su jūsų sesers rūstybe.

12. Ji yra tas žmogus, kuriuo visada galite žavėtis

Vaikystėje troškote būti tokia pat šauni, kaip jūsų vyresnioji sesuo. Ji jus išmokė visko, pradedant smėlio pyragų kepimu ir baigiant plaukų priežiūra. Ir dabar, kai jau suaugote, jūs vis dar žavitės jos stiprybe, asmenybe ir geranoriškumu, nors jau seniai turite savo stilių.

13. Tai, kas jos, yra ir jūsų

Kas tai bebūtų – žaislai, drabužiai, kosmetika ar automobilis – jūs visada galėjote naudotis jos daiktais. Ji jus paveždavo visur, kol dar negalėjote vairuoti, visada skolindavo savo drabužius vakarėliams. Taigi, turėdama vyresnę seserį, visada turite, galima sakyti, dvigubai daugiau daiktų… net jeigu ji situaciją galbūt vertina kiek kitaip.

14. Ji jus užgrūdino

Kaskart, kai ji pavogdavo nuotolinio valdymo pultelį, išduodavo jūsų nusikaltimus tėvams ir pešdavosi su jumis dėl jūsų mėgstamiausio žaislo, jis jus grūdino suaugusio žmogaus gyvenimui. Nors tuo metu greičiausiai jos nekentėte, tačiau ji padėjo susiformuoti jums, kaip asmenybei.

15. Ji yra geriausia draugė, kokią kada nors teko turėti

Kad ir kas nutiktų, jūsų sesuo visada jus palaikė, kada tik to prireikdavo. Niekas negali prilygti vyresnei seseriai. Jūs esate draugės nuo tada, kai save atsimenate. Nuo aštuonerių iki aštuoniolikos – jūsų vyresnioji sesuo visada buvo šalia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)