Mokytoją bei solistę Dainą Bilevičiūtę Lietuvos klausytojai pažįsta kaip drąsią klasikinės muzikos atlikėją, nevengiančią savo į savo muziką įlieti saldžių popstiliaus ritmų. Aušrinė Gerikienė dažnam Palangos mėgėjui pažįstama kaip viena tų, kurios muzika drebina Basanavičiaus alėją, o Donata Virbilaitė, karjerą pradėjusi popstiliaus muzikoje, pastaruoju metu stebina savo balsu papuošdama roko ritmus. Vis dėlto jų debiutinė daina tapo iššūkiu visoms trims.

„XL Plius“, versdamos naują puslapį karjeroje, debiutuoja su nei vienai nebūdinga daina, kurią, beje, Donata atrado gerokai pasikrapščiusi praeityje. „Tai viena senesnių dainų, kurią atradau savo skrynioje, – DELFI. – pasakojo Donata. – Jau daugiau kaip penkis metus nekūriau lietuviškai, tad buvo visai smagu ištrauki archyvą. Radau visai neblogų perliukų.“

Debiutinę dainą D. Virbilaitė rinko kartu su D. Bilevičiūte. Besišypsodama Donata pasakojo, kad dainos atrinkimas truko tris valandas, visas jas Donata, grodama gitara, demonstravo savo kūrybą Dainai.

„Pasirinkome būtent šią dainą, nes norėjome paskleisti šiek tiek pozityvumo. Norėjome atsiriboti nuo visų „balalaikų“ ir „čiastuškų“, – pasakojo Donata. – Visuomet daug dėmesio skirdavau žodžiams, kaip ir šiai dainai. Norėjau įkvėpti žmones dainomis, kad visi eitų į priekį, būtų savimi, nebijotų kovoti. Ši daina ir yra būtent apie tai. Svarbiausia, kad taip elgtis skatintų artimi žmonės, nes juos dažniausiai ir pamirštame, nuklystame ten, kur mums greičiausiai ne vieta.“

DELFI skaitytojų dėmesiui - debiutinė „XL Plius“ daina „Šviesos greičiu“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)