Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šių metų sausio mėnesį iš viso buvo užregistruoti 1784 asmeninės bei komercinės paskirties nauji lengvieji automobiliai – tai buvo 7 procentais daugiau nei 2015 m. sausį. O jau vasario mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, buvo užfiksuotas 37 procentų augimas.

„Nors 2016 metų pradžioje matėme tam tikrą rinkos atsargumą, vėliau išvydome ne šiaip augimą, o tikrą šuolį. Labiausiai dėmesį atkreipė vasario mėnuo, kuris, lyginant einamuosius laikotarpius, buvo rekordinis nuo pat 2012 metų“, – teigia Lietuvos autoverslininkų asociacijos generalinis direktorius Rokas Knyva.

Anot jo, Europos naujų asmeninės paskirties automobilių rinkoje šių metų vasaris taip pat išsiskyrė rekordiniu augimu, kai daugelyje Europos Sąjungos valstybių vyravo dviženkliai procentiniai prieaugiai – rekordininku tapo Kipras, kurio augimas buvo 76 proc. Gerų rezultatų sulaukė ir Latvija (50 proc. augimas) bei Estija (33 proc. augimas).

Iš viso per pirmą ketvirtį Lietuvoje registruota 4602 asmeninės bei 678 komercinės paskirties naujų lengvųjų automobilių, tiesa, dalis jų Lietuvoje neužsibuvo – reeksportuota virš 800 automobilių.

„Net ir vertinant tik vidaus rinkos poreikius, tokios augimo tendencijos išties džiugina: į mūsų eismą įsilieja vis daugiau naujų, reiškia, technologiškai pažangių, saugesnių ir draugiškesnių aplinkai transporto priemonių“, – sako R. Knyva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)