Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, per šių metų pirmąjį ketvirtį policijos pareigūnų ar draudikų sprendimu techninės apžiūros galiojimas dėl reikalavimų neatitikimų anuliuotas 264 transporto priemonėms.

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, apie savo automobilio technines problemas nieko nenutuokiančių ar jų nesureikšminančių vairuotojų šiemet buvo ketvirtadaliu mažiau, tačiau techninių apžiūrų įmonių specialistų kartu su policijos pareigūnais rengiamos patikros akcijos rodo, kad tokių vairuotojų dalis yra dar didelė.

Netvarkingų transporto priemonių skaičius patikrų metu nuolat svyruoja apie 40 procentų.

„Transekstos“ duomenimis, net prieš privalomus apsilankymus techninių apžiūrų centruose pašalinti visus gedimus ir pirmu bandymu įveikti kontrolierių barjerą sugeba tik apie pusė visų mašinų savininkų.

Dažniausiai kontrolierių aptinkamų trūkumų trejetukas: nesureguliuoti artimųjų šviesų žibintai (apie 15 proc. visų į technines apžiūras atvykstančių automobilių), netvarkinga pakabos sistema (apie 15 proc.) ir netvarkinga stabdžių sistema (apie 14 proc.).

Kiti dažniau pasitaikantys trūkumai yra susiję su padangomis, teršalų išmetimo, saugumo sistemos elementais.

„Transeksta“ specialistų manymu, transporto priemonių techninė būklė yra vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių didelį avaringumą šalies keliuose, tik tiriant eismo įvykius dažnai yra daug paprasčiau priskirti nelaimę pernelyg dideliam greičiui nei, tarkim, vairuotoją apakinusiems priešais važiavusio automobilio prastai sureguliuotiems žibintams, netvarkingoms padangoms ar stabdžiams.

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje vidutinis lengvųjų automobilių amžius yra 14 metų, „Transeksta“ ekspertai ragina vairuotojus dažniau pasitikrinti savo transporto priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)