Tokia Lietuvos kelių policijos tarnybos organizuota iniciatyva vyko autmagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda. Siekta atkreipti dėmesį į saugaus eismo svarbą bei nuo balandžio mėnesio pasikeitusius greičio reikalavimus automagistralėse ir greitkeliuose.

Policijos pareigūnai kelių eismo dalyviams priminė, kad nuo balandžio 1-osios automagistralėse važiuoti galima 130 km/val, o greitkeliuose 120 km/val.

Per policijos pareigūnų patikrinimą neišvengta ir pažeidėjų. Įkliuvo vienas vairuotojas, neturėjęs teisių. Jis savo vairuotojo pažymėjimą už vairavimą išgėrus jau yra praradęs, o šį kartą rizikavo dėl neblaivaus kolegos. „Gailiuosi ir visiems, kurie turi problemų su alkoholiu patariu padaryti kaip man - užsikoduoti”, - žurnalistams sakė nelaimėlis.

Per metus pareigūnams įkliūva apie 13 tūkstančių neblaivių vairuotojų. Tai vis dar išlieka bene opiausia Lietuvos kelių problema.

Vis dėlto, specialistų teigimu, vien per praėjusius metus saugumas šalyje ženkliai padidėjo. Žuvusiųjų skaičius 2015 metais, palyginti su 2014 metais sumažėjo apie 10 proc. Per pastaruosius 10 metų žuvusiųjų keliuose sumažėjo daugiau kaip tris kartus.

Lietuvos kelių policijos tarnybos, Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič teigimu, pokyčiai džiugina. „2015 metai yra reikšmingi vaikų saugumo atžvilgiu. Pirmą kartą per pokario laikotarpį, kelyje nežuvo nei vienas vaikas dėl savo neatsargumo ar neatidumo gatvėje ir kelyje”, - teigė specialistė.

Saugokime save ir kitus eismo dalyvius – prisiminkime saugumą ir atidumą kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)