„Ąžuolo“ svetainėje internete jau puikuojasi „Žalgirio“ logotipas.

"Ąžuolas" rungtyniauja Lietuvos regbio „Top4“ lygoje, kurioje dalyvauja trys Lietuvos komandos ir viena Latvijos ekipa. Komandos žaidžia dviejų ratų sistema.

Numatyta, kad pirmas oficialias rungtynes šioje lygoje "Ąžuolas" žais rugsėjo 3-ąją dieną.

"Dar viena istorinė diena mūsų klubui. Nesenai besiplėsdami pradėjome bendradarbiavimą su dar viena sporto šaka - regbiu. Mums didelė garbė ir atsakomybė prisidėti prie šio klubo. Tai džentelmenų sportas", - teigė Kauno "Žalgirio" vadovas Paulius Motiejūnas.

"Dėkoju, kad mus priima į ddielę šeimą, tikiuosi, kad įnešime savo dalį į šeimos gerovę. Pirmiausiai mes pasisemsime patirties iš "Žalgirio". Įtakos tai mūsų biudžetui neturės - mes gyvuosime iš savo pajamų. Tad pokyčių didelių neturėsime. Regbis nėra profesionalus sportas Lietuvoje. Žaidėjai turi darbus, mokosi", - kalbėjo regbio klubo "Žalgiris" vadovas Tomas Bieliauskas.

Naujasis klubas jau turi užsibrėžęs tikslus.

"Tikslai pamatuoti ir ambicingi. Pernai TTOP-4" 2empionate likome kevirti, tačiau šiemet norime būti prizininkais. Taip pat žaisime regbio septynetų čempionate, kur tikslas užimti pirmą vietą. Pernai likome antri", - teigė T. Bieliauskas.

Išsprendė konfliktą su vilniečiais

DELFI primena, kad dar prieš praėjusį sezoną „Žalgiris“ perėmė futbolo klubo „Spyris“ kontrolę, tačiau dėl teisinių ginčų pirmąjį sezoną komanda nebuvo pervadinta ir žaidė senuoju pavadinimu. Nuo šio sezono starto komanda jau vadinasi „Kauno „Žalgiris“.

Sausio pradžioje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas patenkino kauniečių prašymą dėl pavadinimo, kurio jie siekė nuo praėjusio sezono.

Praėjusiais metais Kauno futbolininkams nebuvo leista rungtyniauti „Žalgirio“ pavadinimu, nes tam pasipriešino Vilniaus „Žalgirio“ klubo vadovai, pateikę skundą LFF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)