Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, bendradarbiaudamas su Kaniterapijos asociacija, nuo kovo mėnesio pradėjo vykdyti socialinį projektą „Skaitymas su šunimi“. Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė patikino, kad tokia terapija padeda vaikams įveikti skaitymo sunkumus ir ugdo literatūros pomėgį.

Pasak šiuos užsiėmimus lankančio Jorio mamos, nors į biblioteką sūnus eina labiau dėl šuns, jis jau ir namie noriai skaito, tad terapijos rezultatai – akivaizdūs. Jorio mama Ugnė Karpovičienė teigiamai atsiliepė apie šią praktiką. „Mano sūnus Joris čia jau trečią kartą, jam patinka ši naujovė“, – teigė mama.

Kaniterapijos asociacijos prezidentė doc. Vilmantė Pakalniškienė papasakojo, kad pirmieji šunų terapijos bandymai maždaug prieš 10 metų atlikti JAV ir Kanadoje. „Prasidėjusi bibliotekose, šunų terapija šiuo metu daugelyje šalių persikėlė į pradines mokyklas. Pas mus kaniterapijos idėja atkeliavo iš kaimyninės Estijos, kur Tartu bibliotekose jau kurį laiką rengiamos skaitymo popietės su šunimis. Lietuvoje ši idėja žengia pirmuosius žingsnius, žadama, nuo rugsėjo šią iniciatyvą išplatinti visoje Lietuvoje“, – apie planus dėstė V. Pakalniškienė.