Po F-1 lenktynių Bahreine, kuriose belgas pakeitė susižeidusį Fernando Alonso, sportininkas sulaukė daugybės teigiamų įvertinimų.

Praėjusį savaitgalį pirmą kartą už 2016 m. „McLaren“ automobilio vairo sėdęs S. Vandoorne‘as kvalifikacijoje pranoko komandos draugą, F-1 veteraną Jensoną Buttoną, o lenktynėse finišavo pirmame dešimtuke ir ekipai iškovojo pirmąjį tašką šių metų sezone.

„Jam tai buvo tikrai puikus savaitgalis, – apie S. Vandoorne'ą kalbėjo E. Boullier. – Mane nustebino tai, kad viso savaitgalio metu jis nepadarė nė menkiausios klaidos. Stoffelis visą laiką išliko ramus ir neturėjo jokių problemų reguliuojant automobilį. Yra stipri naujų pilotų karta, pakeisianti tuos sportininkus, kurie šiame čempionate lenktyniauja jau ne vienerius metus. Norime, kad Stoffelis būtų vienas iš tos naujos kartos lenktynininkų. Jis tikrai bus kitas Alonso, kitas Buttonas.“

Šių metų pabaigoje baigs galioti „McLaren“ sutartis su J. Buttonu. E. Boullier atsisakė kalbėti apie S. Vandoorne'o galimybes kitąmet užimti brito vietą.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.