Automobilyje padavė 70 tūkst. litų?

Klaipėdos apygardos teisme jau kurį laiką santykius aiškinasi viešosios įstaigos „Tauragės futbolas“ ir Klaipėdos „Atlantas“. Konflikto priežastis – pinigų, gautų už Prancūzijos klubui parduotą E. Gertmoną, dalybos. „Tauragės futbolas“ reikalauja, kad „Atlantas“ jam už vartininką sumokėtų apie 100 tūkst. eurų.

Perspektyvų vartininką E. Gertmoną „Atlanto“ žvalgai pastebėjo dar 2014 metų pavasarį, kai septyniolikmetis žaidė Tauragės „Tauro“ klube.

„Pats susitikau su „Tauro“ vadovu Jaunučiu Šetkumi. Susitikome degalinėje prie Tauragės. Kalbėjomės automobilyje. Aš jam padaviau 70 tūkst. litų, kad jis perleistų E. Gertmoną „Atlantui“. Gaila, kad nepasiėmiau jokio įrodymo, kad perdaviau tiek pinigų, o dabar J. Šetkus teisme viską neigia“, – apgailestavo „Atlanto“ klubo direktorius Vacys Lekevičius.

2014 metų birželio 20 dieną „Tauragės futbolas“ pasirašė vadinamąjį paleidžiamąjį raštą, kuriuo visas teises į E. Gertmoną perleido „Atlantui“.

Tačiau šis perleidimas buvo užregistruotas birželio 23 dieną, nes tada „Atlantas“ oficialiai sumokėjo 5 tūkst. litų už žaidėjo treniravimą. Sutartį pasirašė V. Lekevičius ir J. Šetkus. Joje numatyta, kad 50 proc. gautų pinigų už E. Gertmoną, jei jis bus perleistas kitiems klubams per metus nuo sutarties pasirašymo, atiteks „Tauragės futbolui“. E. Gertmonas sutartį su „Rennes“ klubu pasirašė 2015 metų sausį. Jo kontraktas galioja penkerius metus.

Siekia sutartį pripažinti negaliojančia

Ant sutarties, kurią pasirašė J. Šetkus ir V. Lekevičius, E. Gertmono parašo nėra. Todėl „Atlantas“ dabar siekia užginčyti, kad ši sutartis yra negaliojanti.

„Jis buvo laisvasis agentas. „Tauras“ žaidėją paleido birželio 20 dieną, o mes sutartį pasirašėme birželio 23 dieną. Visas tris dienas vartininkas buvo laisvasis agentas, galėjome su juo tiesiogiai pasirašyti sutartį. Tačiau laikėmės susitarimo, sutartį pasirašėme su „Tauragės futbolu“. Bėda ta, kad jų apetitas vis auga, todėl ir siekiame pripažinti, kad ta mūsų pasirašyta sutartis yra negaliojanti, o iš jos ir atsiranda visos finansinės prievolės, dėl kurių ginčijamės“, – teigė V. Lekevičius.

Antradienį vykusiame teismo posėdyje „Atlanto“ atstovai pateikė prašymą stabdyti bylos nagrinėjimą, nes klubas kreipėsi į Lietuvos futbolo federacijos Apeliacinį komitetą, kuris ir turėtų nustatyti, ar pasirašyta sutartis yra galiojanti. Posėdis numatytas gegužę. Tačiau teismas tokį prašymą atmetė, nes esą stabdyti bylos nėra teisinio pagrindo.

Nemato, už ką mokėta agentui

Kai „Atlantas“ pardavė E. Gertmoną Prancūzijos klubui, jis iškart pervedė 200 tūkst. eurų. Tačiau pinigai buvo pervesti ne į „Atlanto“ klubo sąskaitą, o į agento, kuris neva padėjo perspektyviam vartininkui rasti savo vietą Prancūzijoje, sąskaitą.

Po kelių mėnesių prancūzai pervedė dar apie 100 tūkst. eurų, bet jau į „Atlanto“ sąskaitą. Iš šios sumos 46 tūkst. eurų buvo sumokėti „Tauragės futbolui“. Tačiau viešoji įstaiga reikalauja dar 100 tūkst. eurų, nes esą kažkokiam agentui pervesti pinigai kelia abejonių. Juo labiau, kad šis agentas jau tris kartus į teismą neatvyko liudyti, nors raštiškai jis pripažino, kad 200 tūkst. eurų iš prancūzų gavo.

„E. Gertmono tėvas, kuris buvo sūnaus oficialus atstovas, nes vaikis dar buvo nepilnametis, tvirtino, kad jiems nereikėjo jokių agento paslaugų, kad E. Gertmonas klubą būtų susiradęs. Jis neįžvelgia, kad agentas būtų atlikęs kokį nors darbą, už kurį reikėtų sumokėti“, – teigė „Tauragės futbolui“ atstovaujantis advokatas Piotras Orlovas.

Todėl „Tauragės futbolas“ ir siekia prisiteisti dar 100 tūkst. eurų – pusę sumos, kuri neva buvo sumokėta agentui.

„Mes apie šią finansinė operaciją net nežinojome. Ji išaiškėjo tada, kai ginčas persikėlė į teismą“, – teigė P. Orlovas.

Sandoris – vienas pelningiausių Lietuvos istorijoje

V. Lekevičius tikino, jog agentai atliko savo darbą, todėl jiems ir turėjo būti sumokėta. „Dar nė vienas sportininkas nepadarė karjeros, neuždirbo pinigų, jei jam nepadeda agentai. Ne išimtis – ir šis atvejis. Todėl agentams buvo sumokėta, o mes laikėmės susitarimo – atiduoti pusę pinigų „Tauragės futbolui“. Pusę nuo tos sumos, kuri jau lieka, kai atskaitomas atlygis agentams“, – teigė V. Lekevičius.

Jis pasidžiaugė tik tuo, jog E. Gertmonui Prancūzijoje puikiai sekasi, kad šie teisminiai ginčai jo neliečia.

„Mes visi suinteresuoti, kad jam sektųsi, nes tai vėl pinigai. Kai jis sužais pirmas rungtynes, tada turėtume gauti 150 tūkst. eurų ir pusę tos sumos, jei sutartis nebus panaikinta, atiduosime „Tauragės futbolui“. Kai E. Gertmonas sužais 15 rungtynių, vėl turėtume gauti pinigų. Už E. Gertmoną, jei viskas gerai klostysis, turėtume gauti apie pusę milijono eurų. Tai vienas pelningiausių sandorių pastaraisiais metais Lietuvos futbolo istorijoje“, – tvirtino V. Lekevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)