Rokeriai iš Vokietijos kreipėsi į šalies teismą, iš kurio reikalauja 66 tūkst. eurų kompensacijos už nuostolius, kuriuos patyrė šalyje laikinai uždraudus jų albumą „Liebe ist für alle da“, skelbia „Die Welt“, remdamasis teismo atstovais Bonoje.

Bonos federalinė cenzūra užsiimanti valdyba 2009 metais nusprendė, kad viena albume esanti daina bei provokuojantis albumo viršelis skatina amoralų ir žiaurų elgesį, todėl gali turėti neigiamos įtakos jaunimui. Galiausiai uždraustas visas albumas.

Nepaisant to, po pusės metų Kelno administracijos teismas nustatė, kad Federalinės cenzūros valdybos sprendimas pažeidžia kūrėjų laisvę į saviraišką, kurią jiems užtikrina šalies Konstitucija, ir pripažino jį negaliojančiu.

Anot pačių muzikantų, per tą laiką, kai draudimas galiojo, jiems teko sunaikinti 85 tūkst. kompaktinių diskų – patirti didžiuliai nuostoliai.

Kodėl grupė į teismą kreipėsi tik dabar, kol kas lieka neaišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)