Darbas prieš kameras prasidėjo krepšinio arenoje, mat Lietuva – krepšinio šalis, o Lietuvos atstovas – aistringas žaidėjas.

Prie atlikėjo krepšinio aikštelėje prisidėjo ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai: Mindaugas Lukauskis, Kšištofas Lavrinovičius, Antanas Kavaliauskas, Deividas Gailius ir Artūras Gudaitis.

„Pirmasis filmavimo etapas – krepšinio žaidimas su profesionalais trys prieš tris. Tai – tarsi vaikystės svajonės išsipildymas. Tarsi paleidau dabar iš širdies kažką, ką tiek metų nešiojau. Esame čia jau nuo 8 ryto, labai smagu, kad prisijungė ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai, jie linki man viso ko geriausio“, – džiaugėsi dainininkas.

Žinomas dainininkas krepšinį žaidžia jau daugiau nei dešimt metų, yra baigęs krepšinio mokyklą, tačiau tai liko tik pomėgiu.

„Jeigu talentingas žmogus, tai visur talentingas“, – šypsojosi K. Lavrinovičius.

Eurovizinis atvirukas – tai trumpas šalies, jos gamtos, kultūros bei paties atlikėjo ir jo pomėgių pristatymas. „Pirmoji filmavimo vieta susijusi su viena iš Lietuvos religijų – krepšiniu. Tai buvo mano idėja. „Westlife“ atlikėjas savo atviruke bus futbolo stadione, nes ten šis žaidimas be galo populiarus. Tik jis laiko kamuolį, o aš – žaidžiu“, – šypsojosi D. Montvydas.

Vėliau planuojama vykti ir filmuoti įsimintiniausias vietas Vilniuje ir šalia jo. Komanda filmuos Bernardinų bažnyčią, Gedimino pilį, taip pat lankysis Trakuose.

Eurovizinius atvirukus Europoje filmuoja net 5 švedų komandos. Į Lietuvą atvykę operatoriai prieš tai viešėjo Ukrainoje.