Vitaminas E yra antioksidantas, kuris apsaugo organizmą nuo žalingo aplinkos ir streso poveikio, saugo ir drėkina mūsų odą, stiprina imunitetą, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų. Sezamų sėklose gausu kalcio, o moliūgų sėklose – magnio.

Užuot kepus orkaitėje, šį desertą reikia valandą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Daugiau nieko ir nereikia, kad išeitų dieviškai skanūs, į sausainius panašūs skanumynai. Sustingusius jau galite laikyti kambario temperatūroje, kol suvalgysite.

18 vnt.

20 min. ir šaldymas

Reikės:

200 g saulėgrąžų sėklų
100 g sezamų
100 g moliūgų sėklų
100 g kokybiško tamsaus šokolado

Pirma visas sėklas paskrudinkite orkaitėje. Skardoje ant kepimo popieriaus paberkite visas sėklas ir kepinkite jas įkaitintoje iki 160 °C orkaitėje apie 10 minučių, kol sėklos apskrus. Apskrudusias sėklas ištraukite iš orkaitės ir palikite praaušti.

Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sulaužytą šokoladą. Sėklas suberkite į indą, ant jų užpilkite dar karštą ištirpusį šokoladą. Kol šokoladas šiltas ir skystas, šaukštu sumaišykite sėklas su šokoladu taip, kad kiekviena sėkla juo pasidengtų. Gali kiek užtrukti, kol tai padarysite, bet būtinai gerai išmaišykite, kol šokoladas dar neatšalo ir nesukietėjo.

Ant kepimo popieriaus šaukštu suformuokite nedidelius sėklų sausainius. Juos kiek šaukštu paspauskite, kad būtų vientisi, o sėklos sulipusios. Iš pradžių gali atrodyti, kad sausainiai bus birūs ir sėklos nesulips, bet kai šokoladas sustings, jie sukietės ir bus panašūs į sausainius.

Šokoladinius sėklų sausainius šaldytuve laikykite apie valandą, kol visiškai sustings. Sustingusius galėsite laikyti kambario temperatūroje, kol suvalgysite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją