Beprotybei, kuriai gali ryžtis tik tuščiai meilės trokštantis ar liguistai pavydintis vyras.

Pavydėti J. Jakučiui, kuris tarp nusikaltėlių turėjo Manekeno pravardę, buvo dėl ko – jo sutuoktinė nutarė vakarus leisti ne su juo, dviejų vaikų tėvu, o su visiškai kitu vyru. Jis – ne tik šešeriais metais jaunesnis už J. Jakutį, bet ir gerokai turtingesnis.

Jis – Deimantas Bugavičius, buvęs neoficialus „Agurkinių“ grupuotės lyderio Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, apsaugininkas. S. Velečka Lukiškėse yra vedęs buvusią „pupytę“ Mariną Bui.

Tačiau laimingo gyvenimo su kauniečiu V. Jakutienė taip ir nesusikūrė – praėjusių metų lapkritį vyras buvo nušautas. Šis didelio rezonanso sulaukęs nusikaltimas, deja, iki šiol neatskleistas, o žudikas taip ir nesulaikytas.

Tiriant D. Bugavičiaus nužudymą pareigūnai J. Jakutį apklausė kaip liudytoją, nes yra tiriama ir viena versijų, kad kaunietis galėjo būti nužudytas iš keršto dėl meilės. J. Jakutis kratėsi įtarimų, kad yra susijęs su savo žmonos meilužio mirtimi.

V. Jakutienė šiuo metu laukiasi kūdikio – kas jo tėvas, apie savo asmeninį gyvenimą nekalbanti dainininkė nesako. Į DELFI klausimus nepanoro atsakyti ir J. Jakutis. Tiesa, Vilniaus apygardos teisme, kuris nagrinėja vyrui iškeltą baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, teisėjui nurodydamas savo asmens duomenis J. Jakutis tepasakė, kad yra dviejų vaikų tėvas, o apie tai, kad sutuoktinė laukiasi kūdikio, neužsiminė. O į tai teismai atsižvelgia skirdami bausmę, jeigu priima apkaltinamąjį nuosprendį.

Šioje baudžiamojoje byloje J. Jakučiui teks papasakoti ne tik apie tai, kaip jis su narkotikais buvo sulaikytas Stockholmo oro uoste, bet ir apie tai, kaip savo motinos namuose (čia jis gyveno) laikė 387 gramus grynojo kokaino, revolverį, o garaže slėpė šovinius ir kanapes.

Baudžiamąją bylą teismas planuoja nagrinėti netrukus, tačiau J. Jakutis jau dabar siekia, kad visi posėdžiai būtų uždari – esą dėl to, kad apie jam pateiktus kaltinimus rašo žiniasklaida, kenčia vaikai.

Akivaizdu, J. Jakučiui nemalonu, kad gali paaiškėti aplinkybės, susijusios su jo ir V. Jakutienės gyvenimu, ir ypač tos aplinkybės, kai jie jau gyveno atskirai – V. Jakutienė mėgavosi dabar jau nužudyto D. Bugavičiaus dėmesiu, o J. Jakutis, persikėlęs į savo motinos butą, iš pavydo pridarė kvailysčių.

Buvo pamišęs dėl V. Jakutienės pokalbių

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad J. Jakutis net du mėnesius slapta sekė savo sutuoktinę ir klausėsi daugelio jos itin artimų pokalbių su D. Bugavičiumi.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad J. Jakutis buvo sumontavęs pasiklausymo įrangą ne tik namuose, kurie priklausė V. Jakutienės motinai ir kuriuose tuo metu gyveno V. Jakutienė, bet ir šios vairuojamame automobilyje BMW X5, kuris kol kas oficialiai priklauso bankui.

Vitos Jakutienės automobilis BMW X5, kuriame Justas Jakutis buvo įmontavęs pasiklausymo aparatūrą
Bylos duomenimis, J. Jakutis net 21 kartą klausėsi žmonos pokalbių, vykusių jos motinos namuose, ir dvigubai daugiau – 42 kartus, kai ši kalbėjosi savo automobilyje.

Nustatyta, kad vyras buvo sumontavęs pasiklausymo įrangą, į kurioje esantį mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs galėdavo girdėti, kas vyksta toje vietoje, kur yra padėta pasiklausymo aparatūra.

Nežinia, kas tuo metu dėjosi J. Jakučio galvoje, nes jis automobilyje išklausė daugiau kaip 11 val. trukusių V. Jakutienės pokalbių.

Beveik 16 val. J. Jakutis praleido klausydamasis V. Jakutienės pokalbių per slapta įrengtą pasiklausymo aparatūrą šios motinos įsigytuose namuose sostinės Pašilaičių mikrorajone.

Kai kurie pokalbiai trukdavo net po pusantros valandos.

Pokalbiai atskleidė V. Jakutienės neištikimybę

Visuose pokalbiuose, kuriuos slapta užfiksavo pareigūnai, buvo girdimas V. Jakutienės balsas.

Anot šaltinių, ne viename pokalbyje „Naujosios pupytės“ atlikėja prisipažino, kad jos sutuoktinis stebi kiekvieną žingsnį ir žino, jog ji ši bendrauja su D. Bugavičiumi. Jį V. Jakutienė vadindavo tiesiog Deima.

Ikiteisminio tyrimo teisėjai tuo metu pareigūnams buvo davę leidimą klausytis J. Jakučio pokalbių, tačiau, atrodo, vyras to net neįtarė, nes kalbėdamas telefonu visiškai nesilaikė jokių atsargumo priemonių.

Deimantas Bugavičius
DELFI šaltiniai taip pat atskleidė, kad J. Jakutis telefonu draugams ne kartą skundėsi, jog jo žmona V. Jakutienė yra neištikima ir užmezgė romaną su „Agurkinių“ lyderio S. Velečkos buvusiu apsaugininku D. Bugavičiumi. Jį J. Jakutis taip pat įvardindavo kaip Deimą.

Vyras bičiuliams taip pat buvo prisipažinęs, kad dėl žmonos neištikimybės namuose buvo kilęs konfliktas, jie kaip reikiant susipyko ir nutarė kurį laiką gyventi atskirai.

Maža to, kartą atlikėjos sutuoktinis telefonu prisipažino, kad namuose nelegaliai laiko šaunamąjį ginklą, kurį gali panaudoti, nes taip pat turi ir šovinių.

Policijai leido slapta patekti į namus – netikėtas radinys

J. Jakutis, ko gero, būtų ir ilgiau klausęsis V. Jakutienės pokalbių, tačiau šios istorijos tęsinys priklausė ne nuo jo valios – gavę teismo leidimą slapta patekti į J. Jakučio motinos namus, pareigūnai čia atliko nuodugnią apžiūrą ir jos metu aptiko ne tik ginklą, bet ir beveik 400 g grynojo kokaino. Buvo nutarta, kad dainininkės sutuoktinis turi būti kuo skubiau sučiuptas.

J. Jakutis buvo sulaikytas, kai važiavo į vieną šalia Vilniaus esantį prabangių namų gyvenamąjį kvartalą. Sulaikytas ne vienas – jo vairuojamame automobilyje keleivio vietoje sėdėjo Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis. Tas pats, kuris vardan laisvės išdavė buvusį savo bičiulį S. Velečką ir pareigūnams padėjo atskleisti „Agurkinių“ padarytus kriminalinius nusikaltimus.

Vyrus pareigūnai sustabdė, kai šie važiavo į A. Permino namus – jau kurį laiką vieša paslaptis, kad Šūdmaišis palaiko draugiškus ryšius su kita „Naujųjų pupyčių“ atlikėja Skaiste Steikūnaite.

Apie nepasisekusį šeiminį gyvenimą A. Perminui guodęsis J. Jakutis netrukus išsižadėjo draugystės ir pareiškė, kad būtent Šūdmaišis su juo ieškojo artimų santykių, ne kartą kvietė į svečius, o kokainas, rastas jo motinos namuose, iš tikrųjų priklausė ne jam, o A. Perminui.

Aurelijus Perminas ir Skaistė Steikūnaitė
Šūdmaišis tokių bičiulio žodžių kategoriškai kratėsi – byla netrukus jam buvo nutraukta, nes jokių įkalčių pareigūnai neturėjo. O juk dėl to net specialiai buvo atlikta ekspertizė, po kurios paaiškėjo, kad ant kokaino paketų, rastų J. Jakučio motinos namuose, nebuvo Šūdmaišio pirštų antspaudų. (Daugiau apie J. Jakučio draugystę su A. Perminu galite perskaityti paspaudę šią nuorodą.)

Iškviesta į policiją V. Jakutienė patyrė šoką

Žinia apie V. Jakutienės sutuoktinio sulaikymą netrukus praskriejo visą žiniasklaidą – dainininkė tuo metu stojo ginti savo sutuoktinio, nutylėdama, kad jau mažiausiai kelis mėnesius draugauja su D. Bugavičiumi, o santykiai su vaikų tėvu yra pašliję ir jie kartu nebegyvena.

Moteris televizijose net aiškino, kad palaiko savo sutuoktinį, nes šis jai yra „artimas ir brangus žmogus“, todėl ji yra pasiryžusi jo laukti nors ir dvidešimt metų, jeigu jis bus pasodintas į įkalinimo įstaigą. O vėliau net sutiko sumokėti 15 tūkst. eurų užstatą, kai J. Jakutį buvo nuspręsta paleisti iš Lukiškių.

Ginti savo vyro V. Jakutienė stojo ir tuomet, kai buvo iškviesta į policijos komisariatą – čia jai tyrėjai pranešė, kad ji turi teisę būti pripažinta nukentėjusiąja jos vyro baudžiamojoje byloje.

Tada V. Jakutienė pirmą kartą oficialiai sužinojo, ką iki to laiko tik įtarė – ji mažiausiai porą mėnesių buvo slapta sekama.

Bet dainininkei gerokai buvo didesnė naujiena, kad J. Jakutis buvo įrengęs pasiklausymo įrangą namuose ir automobilyje – to moteris iki to laiko net nebuvo įtarusi.

Tačiau, pareigūnų nuostabai, V. Jakutienė iš karto pareiškė, kad savo vyro nekaltins jokiu nusikaltimu: „Atsisakau nukentėjusiosios statuso, dėl to, kaip jis pasielgė, neturiu jokių pretenzijų.“

Nors ir nepareiškė jokių pretenzijų sutuoktiniui, tyrimas dėl neteisėto informacijos rinkimo apie privataus asmens gyvenimą nebuvo nutrauktas – įstatyme nėra numatyta, kad toks tyrimas pradedamas esant tik nukentėjusiojo asmens pareiškimui, jį pradėti ir tęsti gali policija ir be nukentėjusiojo sutikimo.

Atsisakė viešai skalbti nešvarius marškinius

Per apklausą policijoje V. Jakutienė nebuvo šneki – prieš 8 metus su J. Jakučiu susituokusi moteris neslėpė, kad iš tikrųjų pastaruoju metu su sutuoktiniu kartu negyvena, nes esą „yra apsipykę“. Tačiau, anot moters, vyras rūpinasi ir pilnai išlaiko vaikus.

Apie savo asmeninį gyvenimą V. Jakutienė policijoje atsisakė kalbėti. Ji taip pat nenorėjo atskleisti, kodėl sutuoktinis slapta klausėsi jos pokalbių.

„Paklauskite jo paties“, – tyrėjams rėžė grupės „Naujosios pupytės“ atlikėja.

Vtos Jakutienės butas, kuriame Justas Jakutis buvo sumontavęs pasiklausymo aparatūrą
DELFI žiniomis, V. Jakutienė bus kviečiama ir į teismo posėdį, kurioje bus nagrinėjama J. Jakučio baudžiamoji byla. Tiesa, jeigu teismas kaltinimų epizodą dėl neteisėto informacijos apie privatų V. Jakutienės gyvenimą rinkimo nagrinės neviešuose posėdžiuose, visuomenė taip ir nesužinos, ką ji kalbėjo teisme ir kaip šiandien vertina tokį sutuoktinio poelgį.

Įstatymai taip pat numato, kad V. Jakutienė turi teisę atsisakyti duoti parodymus prieš savo šeimos narį – greičiausiai šia teise ji ir pasinaudos.

Užsiminė apie skyrybas – žmona buvo neištikima

Apie savo asmeninį gyvenimą per oficialią apklausą policijoje nebuvo linkęs kalbėti ir J. Jakutis – jis tik prisipažino, kad iš tikrųjų iki sulaikymo kelis mėnesius kartu su V. Jakutiene negyveno.

Tiesa, po sulaikymo, kai jo motinos namuose buvo atliekama krata, J. Jakutis pareigūnams prisipažino, kad šiems net neverta važiuoti tikrinti V. Jakutienės motinos namų, nes jie kartu nebegyvena: žmona jam buvo neištikima ir jis planuoja skyrybų procesą.

J. Jakutis policijoje apie tai jau nekalbėjo, tik sakė, kad santykiai su žmona esą yra geri, tačiau šiuo metu „tiesiog esame apsipykę“.

Bet susipykę labai rimtai, nes pinigus vaikų išlaikymui jis perduodavo ne V. Jakutienei, o jos motinai. Ji baudžiamojoje byloje taip pat yra įtraukta į liudytojų sąrašą.

Paklaustas, kodėl į žmonos vairuojamą visureigį ir namuose, kur ji gyvena, įmontavo pasiklausymo įrangą, J. Jakutis teisinosi, kad taip darė tik saugumo sumetimais – esą norėjo, kad bet kuriuo metu būtų galima nustatyti automobilio buvimo vietą ir klausytis jame vykstančių pokalbių.

O namuose pasiklausymo aparatūra esą buvo įrengta dar gerokai anksčiau – kai jis kartu gyveno su žmona. Irgi dėl saugumo.

Įslaptintas liudytojas: J. Jakutis – gerai žinomas Vilniaus banditams

Kad J. Jakučiui buvo pagrindo pavydėti žmonos, dar po jo sulaikymo išskirtiniame interviu DELFI buvo prisipažinęs valstybės saugomas liudytojas, pareigūnams padėjęs atskleisti kitos organizuotos gaujos, veikusios Vilniuje ir pramintos „Mokesčių inspekcija“, padarytus šimtus nusikaltimų. Šioje byloje yra teisiamas ir dabar jau buvęs grupės „69 danguje“ atlikėjos Ingridos Martinkėnaitės sutuoktinis Andrejus Velijevas.

Justas Jakutis
Pasak slaptojo liudytojo, J. Jakutis tarp sostinės nusikaltėlių turėjo Manekeno pravardę.

„Žinote, pasakysiu atvirai – jį jau prieš aštuonerius metus už narkotikus reikėjo paimti. Kartais būdavo, kad chebra juokdavosi, jog jo žmona yra elitinė mergina, o jis tik nuleisdavo galvą ir nė žodžio nepratardavo. Bet jis pagal rangą buvo labai žemai – net „čerepų“ (nusikalstama grupuotė, kuriai priklausė krepšininką Arvydą Macijauską sumušęs Edgaras Dančenkovas – aut. past.) bijojo.

Kartą buvo toks atvejis, kai vienas dainininkas, išgarsėjęs realybės šou „Kelias į žvaigždes“, iš Manekeno pirko narkotikų ir įkišo prastos kokybės. Tas pasiskundė „čerepams“ – kai Manekenas buvo sporto salėje, šie atvažiavo ir jį privertė prieš tą dainininką atsiprašyti. Asmeniškai nesu bendravęs, bet žinau, kad jis tikrai nebuvo įtakingas – žinoma, gal jį kai kas ir žinojo, bet kad bijotų – tikrai ne. Visi dėjo ant jo, jis turėjo visų bijoti. Ir bijojo.“

Istorija, verta serialo

V. Jakutienės romanas su dabar jau nušautu „agurkiniu“ D. Bugavičiumi į viešumą iškilo tik po jo nužudymo. Žiniasklaida skelbė, kad tuo metu, kai į vyrą buvo paleisti mirtini šūviai, dainininkė buvo šalia jo. Vėliau moteris buvo užfiksuota per vyro laidotuvių ceremoniją.

Apie draugystę su nužudytu kauniečiu V. Jakutienė kol kas viešai nekalba. Apie savo asmeninį gyvenimą nelinkusi kalbėti ir jos kolegė S. Steikūnaitė, siejama su J. Jakutį išdavusiu Šūdmaišiu, tačiau istorija, į kurią pateko „Naujosios pupytės“, tikrai yra verta serialo – apie tai DELFI jau rašė, publikacijas rasite prie susijusių straipsnių.

O kol J. Jakučio kaltė neįrodyta, jis laikomas nekaltu, o už nusikaltimus, kuriuos jam inkriminuoja prokurorai, baudžiamasis įstatymas numato net iki penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (621)