Televizijos studijoje filmuotus apdovanojimus savo apsilankymu pagerbė buvęs politikas, kaunietis Vytautas Šustauskas, skandalingasis Seimo narys Petras Gražulis, Seimo narė Birutė Vėsaitė, politikas Antanas Guoga su žmona bei dar keli politikai. Bene ryškiausiai vakaro viešnių būryje sužibo Jolanta Leonavičiūtė, pademonstravusi seksualų įvaizdį.

Vis dėlto salė, kurioje buvo teikiami apdovanojimai, buvo pustuštė. Ir nors pirmosiose eilėse koncertravosi nemažai žinomų Lietuvoje veidų, daugelis tolimesnių eilių buvo tuščios, didžiąją dalį žiūrovų sudarė nežinomi veidai, nors šie apdovanojimai dažnai pavadinami prestižiniais ir unikaliais politikos bei pramogų pasaulyje.

A. Valinskas

Penktadienio vakarą buvo išdalyta dešimt „Auksinių svogūnų“ statulėlių. Tris kilogramus sveriančios statulėlės buvo įteiktos už ne itin malonius nuopelnus.

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus buvo įteiktas Petrui Gražuliui. Reportaže, kuris buvo parodytas prieš įteikiant apdovanojimą, buvo teigiama, kad be šios asmenybės neįsivaizduojamas nė vienas gėjų paradas ar ramus Seimo posėdis.

„Metų moters“ apdovanojimą atsiėmė Jolanta Leonavičiūtė, „Metų gyvūno“ nominacijoje apdovanojimas įteiktas Kęstučiui Trečiokui, „Metų praradimo“ – Igoriui Molotkovui.

Teikiant apdovanojimus Arūnas Valinskas nepamiršo ir savęs. Prieš kelias dienas, antrąją šventų Velykų dieną, A. Valinskas buvo pričiuptas girtas prie vairo. Policijos reido metu sustabdytas buvęs Seimo pirmininkas ir patyręs pramogų pasaulio vilkas nebandė išsisukinėti ir prisipažino, kad prieš sėsdamas vairuoti, gėrė alkoholio.

A. Valinskas apdovanojimą „Linksmiausiam metų Seimo pirmininkui“ už nelinksmai pasibaigusį velykinį pasivažinėjimą įsiteikė pats sau. Negana to, jo scenos kolege šį vakarą tapusi Violeta Mičiulienė taip pat neliko be nieko. Net 15 kilogramų per kelis mėnesius atsikračiusi moteris buvo apdovanota už ryžtą ir pokyčius.

"Auksiniai svogūnai"

Visos „Auksiniai svogūnai 2016“ nominacijos ir laimėtojai (paryškinta):

Nominacija „Už viso gyvenimo nuopelnus“

Pati garbingiausia „Auksinių svogūnų“ nominacija – „Už viso gyvenimo nuopelnus“. Ji teikiama žmonėms, įnešusiems neįkainojamą indėlį ir palikusiems neišdildomą pėdsaką „Auksinių svogūnų“ ir visos Lietuvos gyvenime.

Šiais metais garbingiausiu laureatu skelbiamas žmogus, be kurio jau nebeįsivaizduojamas Lietuvos politinis gyvenimas, nei vienas ramus Seimo posėdis, nei vienas Birutės Vėsaitės apsilankymas pirtyje, nei vienas gėjų paradas. Tai vyriškiausias šalies patriotas, lietuviškasis Donaldas Trampas – Petras Gražulis.

Nominacija „Linksmiausias metų Seimo pirmininkas“

Iš visų buvusių ir esančių Seimo pirmininkų šiais metais labiausiai džiugino ir linksmino trys:

Pirmiausia – dabartinė Seimo vadovė Loreta Graužinienė, be daugybės linksmų pasisakymų dar padariusi ir svarbų atradimą apie Japonijos geografinę padėtį.

Neatsiliko ir buvusi parlamento vadovė Irena Degutienė, kuri pašiurpo, kad kovo 11-ąją minios lietuvių plūdo į Suvalkus apsipirkti, o nešventė tokios svarbios valstybinės šventės.

Ir, be jokios abejonės, dar vienas buvęs „vienas iš trijų“ – Arūnas Valinskas, antrąją Velykų dieną padaręs tikrą šventę – vienas pūstelėjimas, o kiek džiaugsmo visai Lietuvai.

Nominacija „Metų gyvūnas“

Šioje nominacijoje nugalėtojais pretenduoja tapti:

Pašto karvelis Rolandas Paksas, kuris nešioja vokelius su 15 tūkstančių eurų, tvarkydamas prekybos centrų reikalus.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, visus apstulbinęs pareiškimu, kad jis nori būti asilas, kuris įkritęs į duobę, po kiek laiko pats išlipa.

Balta Varna – buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, kuri, pasirodo, buvo vienintelė sveikatos apsaugos sistemoje ne imanti, o duodanti kyšius.

Nominacija „Metų praradimas“

Vilniaus Žaliojo tilto skulptūros – vienintelis praradimas, kurį praradus, niekas taip ir nesuprato, ką prarado.

Didžiausias Lietuvos blaivininkas Gintaras Einikis. Išvyko į Saratovą ir jau iš ten ėmė gailėtis Lietuvos, kurią paliko, nes ji geria. O gal tikriau dėl to, kad geria be jo. Ar kad jis joje negali išgerti... Žodžiu, neišgėręs nesuprasi.

Kalašnikovo automatas, su kuriuo Igoris Molotkovas įrodė, kad Vilniaus visuomeninis transportas tinka ne tik zuikiams šaudyti.

Nominacija „Metų pora“

Į šią nominaciją pretenduoja:

Kugelis ir Šaltiena, kurie, pasirodo, neturi nieko bendro su Kiguoliu ir Šalčiūte.

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė su savo vyru. Už tai, kad net komandiruotės Londone metu nepamiršo santuokinių pareigų – dieną dirbo, o naktį turėjo gerą laiką su savo vyru.

Dalia Teišerskytė ir tamsusis kvapnusis nepažįstamasis. Šis nutikimas dar kartą patvirtino liaudies išmintį, kad tikra vertybė ir prie tualeto žiba.

Nominacija „Stebuklingas skystis“

Lietuviškų karvių pienas, kurio supirkimo kainas nustatęs Seimas įrodė, kaip stebuklingai galime grįžti į socializmo laikus. Tai dabar belieka tik atkurti kolūkius ir atstatyti sugriautas fermas.

Burnos skalavimo skystis, kurio vienas gurkšnis iš nacionalinės žemės tarnybos direktorės bedarbę padaro.

Stebuklingas vanduo iš Druskininkų vandens parko, kurio vienos vonios užtenka išmaudyti visus Lietuvos politikus.

Nominacija „Metų skyrybos“

Šioje nominacijoje pagrindinė kova vyksta tarp dviejų pagrindinių pretendentų – tai…

Jolantos Blažytės ir Viktoro Uspaskicho skyrybos, kurios eilinį kartą įrodė, kad moterys labiau myli turtingus, o ne raštingus.

Monikos ir Andriaus Šedžių skyrybos, kai jie, padavę pareiškimus skirtis, vienas be kito nesugebėjo net vienos paros pratempti.

Nominacija „Metų moteris“

Į šią nominaciją pretenduoja moterys, kurios per šiuos metus buvo dažniausiai minimos portaluose, televizijoje ir kitoje viešoje erdvėje.

Pretendentės – net keturios:

Lietuvos respublikos Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė;

Lietuvos respublikos Sekso simbolis Jolanta Leonavičiūtė;

Lietuvos respublikos Seimo simbolis Birutė Vėsaitė;

Lietuvos respublikos Stiliaus simbolis Agnė Jagelavičiūtė.

Nominacija „Metų prizas“

Didžiausiu laimėtu šiais metais prizu pretenduoja tapti:

Naglis Puteikis – pradėjęs dar vieną politinę loteriją, pavadinimu Neapmokestinamų Pajamų Didinimo PARTIJA.

Vijūnėlės dvaras Druskininkuose – didžiausia socialdemokratų dovana konservatoriams artėjančių rinkimų proga.

Saulius Skvernelis – kurį, atspėjęs visus politinio teleloto skaičius, savo partijai kaip Aukso Puodą laimėjo Ramūnas Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (704)