„Baigėme sprogstamosios jėgos ciklą, o dabar pradėjome jėgos ištvermės treniruotes. Sunku, bet matome, kad dar daug trūksta visiems iki geriausios sportinės formos. Turime dar laiko, todėl manau, kad būsime pasirengę. Treniruočių tikslas buvo pradėti ugdyti jėgos ištvermę“, - teigė regbininkas Justinas Vasiliauskas.

Prieš metus J. Vasiliauskas, atstovaudamas Lietuvos regbio rinktinei, patyrė sunkią kojos traumą. Dėl to, jis negalėjo padėti savo šaliai Europos „Grand Prix“ čempionate. Šįkart sportininkas jau yra sveikas ir nusiteikęs tinkamai pasiruošti artėjančioms kovoms.

„Rezultatai kiekviename treniruočių cikle gerėja smarkiai - po 10-20 proc. Didėja prisitraukimų skaičius ir svoriai. Sunkiausias pratimas pirmose jėgos ištvermės treniruotėse buvo darbas su kamuoliais. Su jais turėjome atlikti tris skirtingus pratimus“, - pasakojo J. Vasiliauskas.

Priminsime, kad Lietuvos regbio-7 rinktinė šią vasarą rungtyniaus Europos čempionate, elito divizione „Grand Prix Series“. Tai 12 pačių stipriausių regbio rinktinių divizionas. Birželio 4-5 dienomis vyks etapas Maskvoje (Rusija), liepos 9-10 d. – Ekseteryje (Anglija), o liepos 16-17 d. – Gdynėje (Lenkija).

Praėjusiais metais mūsų rinktinė elito divizione užėmė devintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją