Ingredientai

Bulvės 1.2 kg
Sviestas 2 šaukštai
Čiobreliai 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Bulves su lupenomis virkite 10 minučių.

Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui ar ilgiau.

Bulves nulupkite, sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su druska, pipirais ir čiobreliais.

Sūrius sutarkuokite ir sumaišykite su kreminiu sūriu.

Keptuvėje įkaitinkite pusę nurodyto kiekio sviesto ir aliejaus.

Į keptuvę sudėkite pusę bulvių masės , tolygiai išlyginkite. Kepkite apie 5 minutes.

Sudėkite sūrių mišinį ant bulvių masės. išlyginkite, bet palikite nedidelį kraštelį, kad sūris neišbėgtų.

Ant viršaus sudėkite likusią bulvių masę ir išlyginkite.

Kepkite ant mažos ir vidutinės ugnies dar apie 7 minutes, kol apatinė plokštainio dalis gražiai apskrus.

Ant keptuvės uždėkite žemyn apverstą didelę lėkštę ir išverskite plokštainį.

Į keptuvę sudėkite likusį sviestą ir aliejų.

Gražinkite plokštainį atgal į keptuvę neiškepta dalimi į apačią.

Kepkite kol gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai