Ar kada esate pagalvoję apie galimybę susidaryti būtinų atlikti darbų sąrašą prieš ištardami lemtingąjį „taip“? Apie tai vertėtų pamąstyti, nes yra dalykų, kuriuos prieš santuoką turi padaryti kiekvienas, rašo lifehack.org.

1. Jūsų širdis turi būti sudaužyta

Galbūt šis teiginys ir skamba kaip klišė, tačiau apmąstymai, kodėl taip įvyko ir kodėl santykiai iširo, tampa gera pamoka, padėsiančia ateityje išvengti šių klaidų pasikartojimo.

2. Internetinių pažinčių eksperimentai

Juk būtina išsiaiškinti, kokios gi jūsų stipriosios pusės ir kuo žavite žmones, tiesa?

3. Mokykitės iš ankstesnių santykių klaidų

Apmąstote praeitį? Koks vaidmuo jums teko santykių griūtyje? Ar vertinote juos kaip savaime suprantamą dalyką? Galbūt buvote neatidūs, o galbūt pernelyg kritiški? Prieš įžengiant į naujus santykius būtina apmąstyti nemažai svarbių dalykų, kad turėtumėte geresnį supratimą, kokie esate, ir nekartotumėte tų pačių klaidų.

4. Įsimylėkite daugiau nei vieną kartą

Turite išsiaiškinti, kokių santykių ir kokio partnerio norite likusiam gyvenimui, o tai pasiekiama tik per asmenines patirtis.

5. Apsispręskite dėl kompromisų

Tai vadinama susitarimo trikdžiais. Kiekvienas žmogus turi vertybių, dėl kurių partneris neturėtų jūsų versti leistis į kompromisus. Lygiai taip pat partneris turi vertybių, dėl kurių jūs neturėtumėte jo versti nuolaidžiauti. Pakalbėkite apie tai, kad išsiaiškintumėte, kas tai per dalykai.

6. Išmokite pasitikėti kitais

Pasitikėjimas – tai vienas iš svarbiausių, jei tik ne pats svarbiausias dalykas santykiuose. Jei nepasitikite savo ateities partneriu, kaip gi ketinate sukurti patvarią santuoką?

7. Išmokite santuokoje neprarasti savęs

Būtina išlikti savimi, o ne dėti visas viltis į kitą asmenį ir ištirpti santykiuose.

8. Raskite laiko pabūti vieni

Kuo patogiau jaučiatės būdami vieni, tuo labiau tikėtina, kad atrodysite patrauklūs kitiems žmonėms ir jie supras, kad su jumis galėtų jaustis patogiai.

9. Išsiaiškinkite visus faktus

Būtina pasikalbėti apie visus tuos nuobodžius dalykus, susijusius su finansais ir sveikata, dar prieš žengiant į santuokinį gyvenimą. Ar norėtumėte sužinoti apie jūsų išrinktojo 30 tūkst. eurų skolą prieš vestuves ar po jų?

10. Pagyvenkite su žmogumi, kol jis dar nėra jūsų šeimos narys

Į tai žvelkite kaip į išbandymą prieš susituokiant, nes norite suprasti, ar galite gyventi su savo ateities partneriu.

11. Skirkite laiko karjerai

Vėl gi skamba kaip klišė, tačiau tai yra visiška tiesa. Gyvybiškai būtina kurį laiką padirbti sau, kad vėliau galėtumėte visiškai atsiduoti santykiams.

12. Skirkite laiko kitų vaikams

Tai padės apsispręsti, ar norite jų turėti. Be to, suteiksite galimybę jūsų išrinktajam pamatyti, koks jūsų požiūris į vaikus, prieš ištariant lemtingąjį „taip“.

13. Išsiaiškinkite, kodėl norite tuoktis

Ar nuoširdžiai mylite savo partnerį? Galbūt jus vilioja tik pati santuokos idėja? Ar iš tikrųjų norite likusią gyvenimo dalų praleisti su juo? Galbūt jūs tik trokštate užsivilkti nuostabaus grožio vestuvinę suknelę ir surengti prašmatnų vakarėlį? Galbūt manote, kad tai būtina padaryti, nes amžius įpareigoja? Išsiaiškinkite tikruosius motyvus prieš žengdami šį itin atsakingą žingsnį.

14. Išmokite kovoti sąžiningai

Ateityje neišvengiamai su partneriu įsivelsite į konfliktines situacijas, tačiau būtina išmokti sąžiningos kovos taisyklių dabar, prieš pasakant ką nors, dėl ko gailėsitės jau būdami susituokę.

15. Išmokite mylėti žmones tokius, kokie jie yra

Nesitikėkite, kad žmonės pasikeis dėl jūsų. Santuoka reiškia, kad priimate partnerio privalumus ir trūkumus.

16. Išmokite pasirūpinti savimi

Ar tikrai žmogus gali būti pasiruošęs santuokai, jei nesugeba visų pirma pasirūpinti savimi? Būtina turėti maisto ruošimo ir namų tvarkymo įgūdžių prieš žengiant į naują gyvenimo įtampą.

17. Susipažinkite su būsimo sutuoktinio draugais

Tai padarę galbūt suprasite, kad nenorite tuoktis su šiuo žmogumi, o galbūt kaip tik tai taps dar vienu patvirtinimu, kad jūsų pasirinkimas yra visiškai teisingas.

18. Susipažinkite su būsimo sutuoktinio šeima

Tuokiatės ne tik su partneriu, bet ir su jo šeima, todėl patartina išsiaiškinti, ar sugebėsite su jais sutarti, ir tai patartina padaryti dar prieš vestuves.

19. Pažinkite save

Jei nežinote, kas esate, nesijaučiate patogiai savo pačių gyvenime, kaip galite numanyti, su kokiu žmogumi norite praleisti visą likusį gyvenimą?

20. Išmokite nuoširdžiai atsiprašyti

Kartais neišvengiamai pasielgiame netinkamai, o tai pripažindami parodome partneriui savo brandą ir norą imtis visų būtinų priemonių, kad situacija būtų ištaisyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)