Latvijoje birželio mėnesį vyksiančiame jaunųjų dainininkų konkurso "Fizz Zvaigzne 2002", kurį rengia Švedijos įrašų kompanija "Universal music", finale turėtų dalyvauti po 15 atstovų iš kiekvienos Baltijos valstybės. Tiesioginę finalo transliaciją visoms šalims ketinama surengti iš Rygos, TV3 televizijos studijos.

Organizatorių teigimu, konkursas rengiamas siekiant atrasti ir skatinti gabiausius Baltijos šalių jaunuosius dainininkus. Konkursą kaip 13 serijų televizijos laidą nuo kovo iki birželio ketinama rodyti Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje.

LNK programų direktorius Liutauras Elkimavičius sakė BNS, jog dėl laidos rengimo sąlygų dar deramasi, tačiau iš esmės televizija sutiko dalyvauti projekte ir rengti lietuviškąjį šou variantą. Pasak jo, atranka į savaitinę laidą turėtų būti paskelbta jau šį mėnesį.

"Laidoje bus rodoma, kaip daromos žvaigždės", - būsimos laidos formatą apibūdino L.Elkimavičius.

Konkurso rengėjai vietinį šou variantą buvo siūlę kurti Lietuvoje transliuojančiai TV3 televizijai, tačiau ji pasiūlymo nepriėmė.

Per pirmąsias tris konkurso dienas Rygoje jau buvo gautos 645 paraiškos dalyvauti konkurse. Atlikėjus vertins žinomi Baltijos šalių muzikos profesionalai bei televizijos žiūrovai.

Konkurso transliacija per televizijas prasidės kovo 16 dieną. Žiūrovai išvys atlikėjus repeticijų metu, namų aplinkoje, bendraujančius tarpusavyje, vertinančius vienas kitą.

Konkurso nugalėtojui bus suteikta galimybė pasirašyti sutartį su viena stambiausių pasaulyje muzikos įrašų kompanija "Universal Music". Kompanija įsipareigotų išleisti mažiausiai vieną atlikėjo kompaktinę plokštelę ir populiarinti jo kūrybą.

Su konkurso dalyviais dirbs prodiuseriai, kurie padės paruošti dainas, tobulins sceninį judesį ir stilių. Į finalinį koncertą ketinama pakviesti tarptautinį pripažinimą pelniusius muzikantus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją