„Noriu padėkoti Kėdainių r. PK pareigūnams, budėjusiems 2016 metų kovo 26 d. (ryte). Tą dieną atsitiko nemalonus įvykis, nes dingo mano tėvukas. Buvau maloniai nustebinta tą dieną budėjusių pareigūnų darbu, operatyvia veikla. Negaliu įvardyti pareigūnų pavardžių ir ekipažo mašinos numerio.

Atsikėlus šeštadienio rytą, apie 9 val., aš (dukra Ramunė Švaikauskienė), pasigedau savo tėvuko, gimusio 1931 m. Jis serga senatvine demensija. Apėjusi namo teritoriją supratau, kad jis bus iškeliavęs, tik nežinia kur. Anksčiau vis minėjo, kad jam reikia nueiti pasiimti dviratį netoli pamiškės (tai buvo jo fantazijos).

Nieko nelaukusi, sėdau į mašiną ir nusprendžiau nuvažiuoti link tos pamiškės, kur rudeniop traukdavo grybauti. Vėliau važiavau link namų (kur jis gyvena), tik šiuo metu laikinai aš prižiūriu tėvuką, kol mama atsigaus po operacijos. Nuvykus pas mamą taip pat jo neradau. Abi nusprendėme nedelsiant kreiptis į policiją, kad pradėtų vykdyti žmogaus paiešką.

Kai nuvykome, buvome išsamiai apklaustos pareigūnų apie dingimą, ir nieko nelaukus pareigūnai ėmėsi darbo. Mums grįžus namo, nuolat mus informuodavo pareigūnė kaip sekasi paieškos. Taip pat informavo, kad iškvietė iš Kauno kinologą su šunimi. Liepė būti namuose, uždaryti kambarį ir laukti kinologo su šunimi. Mes nurodėme kryptį, kur galėjo tėvukas nukeliauti. Matėme, kai pareigūnai su nuotrauka stojo ir klausinėjo žmonių. Netrukus buvo pranešta, jog rado ir jau veža tėvuką namo.

Paieškos truko apie valandą nuo užregistruoto įvykio. Tokio operatyvumo tikrai nesitikėjome. Jei ne šių profesionalių pareigūnų atliktas darbas, nežinia kaip ši istorija būtų pasibaigus.

Labai prašyčiau, mano vardu, padėkoti šiems pareigūnams, budėjusiems 2016 m. kovo 26 dieną Kėdainių r. policijos komisariate. Kuo geriausios sėkmės šiai komandai. Ne veltui sakoma: Tai mūsų Angelai sargai“, – rašė dėkinga moteris.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!