M.Jacksono pagerbimas turėjo tapti tris valandas trukusios ceremonijos kulminacija, tačiau dainininkas, ovacijomis pasitiktas scenoje, padėkojo daugybei žmonių ir išėjo. Užuot dainavęs gyvai, M.Jacksonas pasiūlė naują savo vaizdo klipą 1988 metų dainai "Man in the Mirror", tačiau dainininko atstovai paskutinę akimirką liepė atšaukti jo demonstravimą.

Paprastai dainininkai ir muzikantai, grojantys Amerikos muzikos apdovanojimų ceremonijoje, negauna kvietimo pasirodyti "Grammy" apdovanojimų renginyje. Susidarius kebliai padėčiai "Grammy" nominaciją gavęs M.Jacksonas iš viso ketino atsisakyti dalyvauti Amerikos muzikos apdovanojimų ceremonijoje. Šio renginio Amerikos muzikinių apdovanojimų prodiuseris Dickas Clarkas iškėlė 10 milijonų dolerių ieškinį "Grammy" bosui M.Greenui ir galiausiai buvo rastas kompromisas.

Alicia Keys buvo pripažinta mėgstamiausia popdebiutante ir mėgstamiausia soulatlikėja. Dainininkė Aliyah gavo mėgstamiausios moters soulatlikėjos ir geriausio soulalbumo apdovanojimus, o "Destiny Child" gavo mėgstamiausio popalbumo ir mėgstamiausios soulgrupės apdovanojimus.

20-metė A.Keys, kuri pernai išleido sėkmingą albumą "Songs in A Minor", buvo nominuota penkiems apdovanojimams. Dainininkė, išgarsėjusi balade "Fallin, pretenduoja šiais metai į šešis "Grammy".

Mėgstamiausios pop/roko muzikos atlikėjos kategorijoje A.Keys nusileido Janet Jackson, kuri apdovanojimą priėmė per palydovinį ryšį iš Tokijo.

Rugpjūčio mėnesį lėktuvo katastrofoje žuvusi Aaliyah nurungė A.Keys dviejose kategorijose - mėgstamiausio albumo ir mėgstamiausio moters soulatlikėjos bei ritmenbliuzo kategorijose.

Tarp kitų laureatų buvo "N'Sync", gavę apdovanojimą už mėgstamiausią pop/roko albumą, "Sade" apdovanota kaip mėgstamiausia šiuolaikinė atlikėja, "Lim Bizkit" pripažinti geriausiais alternatyvios muzikos atlikėjais, Enrique Iglesias išrinktas mėgstamiausiu Lotynų Amerikos muzikos atlikėju.

Los Andželo "Shrine Auditorium" vykusį renginį vedė reperis Seanas Combsas su aktore Jenny McCarthy. Tarp koncertavusių žvaigždžių buvo ir Britney Spears, Cher, Lenny Kravitzas, Kid Rockas ir kantri dainininkas Toby Keithas.

Amerikos muzikos apdovanojimai skiriami apklausus apie 20 tūkst. įrašų pirkėjų. Tuo tarpu "Grammys" skirstomi pagal muzikos pramonės atstovų balsavimo rezultatus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją