Koncerte skambėjo Piotro Čaikovskio, Aleksandro Dargomyžskio, Arturo Rubinšteino, Niccolo (Nikolo) Paganinio, kitų žymių rusų ir Vakarų Europos šalių kompozitorių kūriniai.

Į koncertą buvo pakviesti Sankt Peterburge reziduojantys diplomatai, Rusijos URM atstovybės Sankt Peterburge pareigūnai, Sankt Peterburgo ir Leningrado srities administracijų atstovai bei lietuvių bendruomenės nariai.

Įvairių tarptautinių konkursų laureatas, daugelio pagrindinių vaidmenų atlikėjas, pelnęs ne vieną valstybinį apdovanojimą, 66-ių metų Virgilijus Noreika laikomas ne tik vienu žymiausių Lietuvos operos vokalistų, bet ir pedagogų. Per kelis pedagoginio darbo dešimtmečius V.Noreika parengė daugiau kaip trisdešimt dainininkų, iš kurių tik vienas nepadarė vokalisto karjeros.

Tarp V.Noreikos mokinių - tarptautinį pripažinimą pelnęs tenoras Sergejus Larinas, Europos koncertų salėse dainuojantis Algirdas Janutas, Lietuvos operos ir baleto teatro solistai Bronius Tamašauskas, Česlovas Nausėda, Arvydas Markauskas, Arūnas Malikėnas, Liudas Norvaišas, kylančios lietuvių vokalo žvaigždės Audrius Rubežius, Edgaras Montvidas-Prudkauskas ir kiti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją