Pranešama, kad gydytojas, atlikęs rentgeno nuotrauką, aptiko problemą 34-erių metų ispano krūtinėje.

„Buvo palyginti du krūtinės kompiuterinės tomografijos tyrimo rezultatai ir nuspręsta, kad nepakanka požymių, kurie leistų jam lenktyniauti,“ – teigiama FIA pranešime.

Vėliau paaiškėjo, kad F. Alonso aptiktas smulkus šonkaulio skilimas.

„Esu gerokai nusivylęs, nes iki paskutinės akimirkos tikėjausi startuoti Bahreine. Esu pilotas, visuomet noriu startuoti, tačiau šitas sprendimas yra logiškas, – situaciją komentavo F. Alonso. – Naktimis miegojau sunkiai, nors pradžioje galvojau, kad viskas praeis greičiau. Maždaug po 8-10 dienų vėl galėsiu sportuoti pilna jėga.“

F. Alonso vietą „McLaren“ komandoje šiame etape užims atsarginis ekipos pilotas Stoffelis Vandoorne‘as.

Norėdamas dalyvauti lenktynėse Kinijoje, kurios vyks po dviejų savaičių, dukart pasaulio čempionas vėl turės įveikti medicininę patikrą.

Australijos GP lenktynių viduryje F. Alonso šiurpią avariją patyrė atsitrenkęs į Estebano Gutierrezo bolido galinį ratą, o po to net keletą kartų vertėsi. Nors automobilis buvo sumaitotas, pats sportininkas iš jo išsiropštė savo jėgomis.

„Šiandien aš išeikvojau vieną iš savo gyvybių, kurios man dar liko, – tuomet savo „Instagram“ paskyroje rašė ispanas. – Noriu padėkoti „McLaren“ komandai ir FIA organizacijai už saugumo sąlygas, sudarytas trasoje. Taip pat dėkoju savo bendražygiams ir sirgaliams, kurių susirūpinimą ir palaikymą jaučiu nuolatos.“

Amazing! @alo_oficial walks away from massive #ausgp crash #F1 https://t.co/dR7nvByb1s— Steve Kidner (@skidner) March 20, 2016

Pirmose sezono lenktynėse triumfavo Nico Rsbergas iš „Mercedes“, už savo nugaros palikęs komandos draugą Lewisą Hamiltoną ir „Ferrari“ pilotą Sebastianą Vettelį.

Bahreino lenktynių kvalifikacija vyks šeštadienį 18.00, o pačios lenktynės – sekmadienį 17.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją