Kaip teigiama gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai, „Raudonuosius taškus“ gavo kompaktinis visureigis „Sportage“ bei naujasis „Optima“ sedanas. Nepriklausoma teisėjų komisija „Optima“ modeliui už jo dizainą skyrė „Geriausio iš geriausių“ („Best of the Best“) titulą.

Naujausios kartos „Optima“ ir Europoje geriausiai parduodamas „Kia“ modelis „Sportage“ debiutavo šių metų pradžioje. Sėkmę „Red Dot“ apdovanojimuose jie pakartojo jau antrą kartą, o „Optima“ išsaugojo „Best of the Best“ titulą. Ankstesnės kartos modeliai šiais apdovanojimais buvo įvertinti 2011 metais.

Pirmąjį „Red Dot“ apdovanojimą 2009 m. gavo pirmosios kartos „Kia Soul“ modelis. Nuo to laiko iki šiandienos „Kia“ didžiuojasi savo kolekcijoje priglaudusi 15 „Red Dot“ apdovanojimų.

Naująjį „Kia Optima“ kūrė tarptautinės „Kia“ Namyango (Korėja), Irvino (Kalifornija, JAV) ir Frankfurto (Vokietija) dizaino komandos. Joms vadovavo Peteris Schreyeris, kuris taip pat buvo atsakingas už ankstesnės kartos „Kia Optima“ kūrybos procesus.

Naujojo „Kia Sportage“ dizaino koncepcija buvo kuriama „Kia“ dizaino centre Frankfurte, padedant Namyango ir Irvino dizaino centrų komandoms.

„Red Dot Award“ – vienas prestižiškiausių pasaulyje dizaino konkursų, vertinantis produktus trijose pagrindinėse kategorijose: Produkto dizainas („Product Design“), Komunikacijos dizainas („Communication Design“) bei Dizaino koncepcija („Design Concept“).

2016 metų „Red Dot“ konkurso komisijai savo produktus pristatė kompanijos iš 57 šalių. Iš viso konkursui buvo užregistruoti 5214 produktai.

Nuo 1955 metų Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos „Design Centre“ rengiamas konkursas yra garsus savo komisijos profesionalumu ir objektyvumu.

Siekiant išvengti bet kokio šališkumo, žiuri komisijos nariais negali būti gamybos pramonės darbuotojai.

Šiais metais „Red Dot“ komisijos gretos – kaip niekada gausios. Vertintojų būrį sudarė 41 ekspertas iš viso pasaulio. Tai nepriklausomi dizaineriai, dizainą dėstantys profesoriai, žurnalistai. Jų sąraše galima rasti tokias garsias pavardes kaip Chrisas Bangle'as, Jimmy Choo, profesorius Lutzas Fuegeneris, Hideshi Hamaguchi, Kristiina Lassus, Rajas Nandanas ir Kenas Okuyama.

Visi komisijos nariai turėjo atvykti į Eseną (Vokietija) ir vertinti produktus pagal nustatytus kriterijus: inovacijų lygį, kokybę, funkcionalumą, ekologiškumą. Oficiali „Red Dot“ apdovanojimų prezentacija vyks liepos 4 d. Esene esančiame „Aalto Theater“ teatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)