Praėjusiais metais Klaipėdos mieste buvo užfiksuoti 38 partrenkti pėstieji perėjoje ir 36 pėstieji - ne perėjoje. Pagrindinė priežastis, kodėl pėstieji partrenkiami, yra ta, kad jie įžengia į perėją arba gatvę neįsitikinę, kad eiti yra saugu.

Tad policija nori priminti, kad pėsčiasis turi ne tik teisę pereiti perėją, bet ir pareigą įsitikinti, kad eiti yra saugu, ir tik tada eiti. Reikia nepamiršti, kad skaudžiausi eismo įvykiai, kurie turi didžiausių pasekmių, tai eismo įvykiai su pėsčiaisiais.

Todėl Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai toliau vykdys pėsčiųjų eismo dalyvių kontrolę, užkardys pėsčiųjų daromus KET pažeidimus ir taikys administracinio poveikio priemones.

O pranešimo skaitytojams pareigūnai nori parodyti tai, ko negalima daryti pėstiesiems: keletą užfiksuotų pėsčiųjų KET pažeidimų – kaip pėsčiasis, kalbėdamas telefonu, įžengia į perėją, degant draudžiamam raudonos spalvos šviesoforo signalui, bei kitas pėsčiasis eismo dalyvis taip pat pereina perėją, degant raudonai šviesai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)