Kai girdime istorijas apie kovoms auginamus šunis, plaukai šiaušiasi iš pykčio. Tačiau šis atvejis dar baisesnis. Rambo paskirtis buvo atlikti masalo vaidmenį, treniruojant kitus šunis kovoms. Šuo „masalas“ pririšamas prie medžio, o prieš jį pastatomas kovoms ruošiamas šuo, kuris turi pulti ir taip treniruotis. Deja, masalo vaidmenį atliekantiems šuneliams užrišamos burnos, kad jie negalėtų pasipriešinti ir kąsti atgal. Kaip tvirtina specialistai, pas tokius kovinių šunų augintojus patekę šuneliai turi tik du kelius - vieni tampa kovotojais, o kiti, kurie iš prigimties nerodo jokios agresijos, tampa masalais.

Rambo šeimininkams buvo reikalingas tik tol, kol galėjo atlikti savo vaidmenį. Sužeistas ir nusilpęs jis buvo paliktas mirti vienumoje, tačiau Rambo išgyveno ir iš paskutiniųjų kaunasi dėl savo gyvybės.

Galbūt viskas būtų pasibaigę liūdnai, jeigu ne laimingas atsitiktinumas. Nekilnojamo turto pardavimų agentė Casey Lawrence planavo apžiūrėti vienas valdas ir netyčia nuklydo iš kelio. Netoliese namų esančiame miškelyje ji pamatė gulintį šunį, kuris sunkiai alsavo ir tiesiog neturėjo jėgų pajudėti. Aplink matėsi gyvūnų gaišenos - greičiausiai šunų kovoms nebetinkami augintiniai čia būdavo paliekami mirčiai. Laimei, agentė Casey dirbo ir vienoje gyvūnų gelbėjimo organizacijoje, taigi moteris puikiai žinojo, kaip elgtis tokioje situacijoje.

Rambo buvo nugabentas į Baxterio veterinarijos kliniką, kurioje specialistai puikiai juo pasirūpino. Jau antrąją dieną šunelis sugebėjo pats atsisėsti ir netgi vizgino uodegą, džiaugdamasis žmonių draugija.