Medikai perspėja, kad dėl maisto pertekliaus ir sumažėjusio virškinimo fermentų aktyvumo virškinimo procesai sulėtėja, o nesuvirškintas maistas virškinimo trakte pradeda rūgti, tad jaučiamas sunkumo jausmas skrandyje, pykinimas ar blogas burnos kvapas.

Įtaką daro ir per didelis riebaus maisto kiekis – sutrikdoma kepenų, skrandžio, kasos veikla. Į vaistines užsukę žmonės skundžiasi rėmeniu, vidurių pūtimu, žarnyne susikaupusiomis dujomis, pilvo diegliais ar viduriavimu.

Vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ skelbia, kad vaistais virškinimui gerinti žmonės pasirūpino dar prieš šventes. Anot įmonės komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, pastebima, kad pasiruošimas Velykoms prasidėjo jau nuo praėjusios savaitės pradžios.

„Nuo pat pirmadienio stebėjome išaugusį klientų susidomėjimą preparatais virškinimui gerinti. Pikas buvo pasiektas šeštadienį – fiksuojame, kad įsigytų vaistų virškinimui gerinti kiekis, lyginant su kitais mėnesiais, išaugo 30 proc.“, – sako bendrovės atstovė.

Pasak jos, malonu tai, kad užsukę į vaistines klientai jau ne tik teiraujasi vaistų, bet ir pasitaria su vaistininkais, kaip nepersivalgyti, kaip elgtis, kad šių vaistų neprireiktų, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Svarbiausia taisyklė, siekiant išvengti virškinimo sutrikimų ir jaustis gerai, – per šventes laikytis sveikos mitybos principų: maitintis su saiku, laikytis įprasto valgymo režimo, valgyti lėtai, o tarp skirtingų patiekalų daryti mažiausiai 20 min. pertraukas.

Dieną po švenčių rekomenduojama valgyti košes, vaisius ir daržoves, gerti daug skysčių. Kadangi persivalgymas gali išprovokuoti lėtines ligas (skrandžio ar tulžies pūslės uždegimą, padidėjusį rūgštingumą), pajutus rimtus simptomus, reikėtų nelaukti ir kreiptis į gydytoją. Jis atliks reikiamus tyrimus ir rekomenduos tinkamiausią preparatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją