Vis dėlto kai kurie šių ženklų vairuotojų akims jau tapo tokie įprasti, kad vairuotojai jų tiesiog nebepastebi ar nekreipia dėmesio.

Dėl šios priežasties pradedama ieškoti vis originalesnių būdų ir ženklų, kurie iš tiesų atkreiptų vairuotojų dėmesį ir skatintų juos atsargiau elgtis keliuose. Tai visai neseniai Vilniaus savivaldybė bendradarbiaudama su draudimo bendrove „If“ sostinėje Šiltnamių gatvėje ties Lazdynų ligonine įrengė stendą, kuris ne tik rodo, ar automobiliai viršija leistiną greitį ar ne, bet ir žarsto vairuotojams komplimentus arba papeikimus.

„Jūs vairuojate puikiai“, „Ačiū už saugų vairavimą“ - tokias frazes šviečiančiame ekrane pamato tie vairuotojai, kurie laikosi KET reikalavimų ir važiuoja nedidesniu nei tame ruože leistinas greitis. Tuo tarpu skubantiems vairuotojams ekrane užsižiebia raudoni užrašai: „Jūsų greitis pavojingas“, „Keliate pavojų vaikams“.

Nors tokie užrašai greičio matavimo stenduose ir naujovė, tačiau panašūs stendai jau seniai stovi visame mieste. O štai socialinio tinklo „Facebook“ platybėse galima aptikti ir kur kas labiau trikdančių ir net juokingų saugų vairavimą skatinančių kelio ženklų.

Pelno nesiekianti organizacija „Green Yatra“ surinko Indijoje darytas kelio ženklų fotografijas, kurios, kaip rašoma jų socialinio tinklo įraše, tikrai privers nusišypsoti. Tiesa, kai kurie kelio ženklai ar užrašai išpiešti tiesiog ant uolų vairuotojus iš tiesų turėtų priversti susimąstyti apie savo vairavimo įpročius.

Vienoje nuotraukoje matyti kelio ženklas, kuriuo vairuotojai ne tik įspėjami dėl nelygaus kelio, bet jų ir atsiprašoma už nepatogumus. Kituose kelio ženkluose matyti tokie užrašai: „Brolau, vairuok, o ne skrisk“, „Būk ramus važiuodamas mano vingiais“, „Brangusis, aš tavęs noriu, bet ne taip greitai“, „Važiuoji į vakarėlį? Tai kodėl vairuoji taip baisiai?“, „Pyp pyp, nemiegok“, „Greičio viršijimas yra peilis, kuris atima gyvenimą“, „Gyvenimas trumpas, nepadaryk jo dar trumpesniu“, „Jeigu ją myli, prašau sumažink greitį“ ir panašiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)