Ingredientai

Kiekvienais metais paskelbiamas vis naujas superproduktas: tai chia sėklos, tai acai uogos, tai šilauogės. Tačiau, visa bėda, jų reikia paieškoti, kad būtų galima įsigyti ir dažniausiai, tai pakankamai brangu.

Gaminimo eiga

Mokslininkai paskelbė naują sveikiausių maisto produktų dešimtuką. Svarbiausia, kad čia esantys produktai nėra brangūs ir jų galima įsigyti visur.

Citrinos

Vis vienoje citrinoje yra tiek vitamino C, kiek jo kasdien reikia žmogui. Kasdien suvalgant po citriną galima užsitikrinti stipresnius kaulus ir sumažinti cholesterolio kiekį. taip pat citrinose randami flavonoidai gali slopinti vėžio ląstelių augimą ir veikti priešuždegimiškai.

Brokoliai

Vidutiniame brokolio stiebe yra visa žmogui per dieną reikalinga vitamino K dozė ir net dviguba rekomenduojamos vitamino C dozės. Šie vitaminai stiprina kaulus ir gali padėti sumažinti vėžio riziką.

Juodasis šokoladas

Mažiau nei 10 g per dieną juodojo šokolado pakanka sumažinti kraujospūdį. taip pat šokolade gausu antioksidantų ir flavonoidų, kurie sulėtina senėjimo procesą.

Bulvės

Vienoje raudonojoje bulvėje yra tiek pat folio rūgšties, kiek puodelyje špinatų ar brokolių. Vienoje saldžiojoje bulvėje yra aštuonis kartus daugiau vitamino A, nei rekomenduojama kasdienė dozė. Šis vitaminas stiprina imunitetą ir sumažina vėžio riziką.

Lašiša

Lašišinių žuvų mėsoje gausu Omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios sumažina depresijos, vėžio ir širdies ligų riziką. Be to 85 g gabalėlyje yra kone 50 proc. per dieną rekomenduojamos porcijos niacino, kuris sumažina riziką susirgti alzhaimeriu.

Graikiniai riešutai

Šiuose riešutuose yra daugiausiai Omega-3 riebiųjų rūgščių iš visų riešutų.

Avokadai

Viename avokade yra 40 proc. per dieną rekomenduojamos porcijos folio rūgšties. Taip pat pastebėta,kad kasdien suvalgant po avokadą cholesterolio lygį galima sumažinti net 22 proc.

Česnakai

Česnakai turi ne tik puikių antibakterinių savybių, bet ir gali veiksmingai sumažinti cholesterolio lygį ir per aukštą kraujo spaudimą.

Špinatai

Juose gausu ne tik geležies ar antioksidantų, bet ir liuteino, kuris padeda palaikyti gerą regėjimą. Taip pat mokslininkai nustatė, kad špinatai geriausiai iš daržovių gali padėti kovoti su vėžiu.

Pupelės

Keturis kartus per savaitę valgant po porciją ankštinių daržovių sumažina 22 proc. riziką susirgti širdies ligomis ir krūties vėžiu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai