Pasak Rusijos rinktinės gydytojo Eduardo Bezuglovo, dopingo mėginius privalėjo pateikti dešimt burtų tvarka atrinktų žaidėjų.

„Tai buvo įprastinis patikrinimas. Tokia kontrolė vykdoma prieš visus svarbiausius renginius, jos neišvengs visi Europos čempionato dalyviai. Visi mūsų vaikinai nesiskųsdami paaukojo kraujo ir šlapimo“, – pasakojo medikas.

Darbo pakako ir jam pačiam. Į Paryžiaus ligoninę buvo nuvežtas Maskvos „Dinamo“ saugas I. Denisovas. Teigiama, kad žaidėjui diagnozuoti gripo simptomai, jis turėtų grįžti į Maskvą arba būti gydomas Paryžiuje. Temperatūra esą pakilo ir puolėjui Aleksandrui Keržakovui.

E. Bezuglovo teigimu, su dopingo kontrolieriais rusų negalavimai niekaip nesusiję.

„I. Denisovo nebuvo tarp dešimties burtais parinktų žaidėjų“, – patikino Rusijos rinktinės gydytojas.

Rusijoje dopingo tema ypač jautri pastaraisiais mėnesiais. Pernai dėl sistematiško draudžiamų medžiagų vartojimo nuo tarptautinių varžybų buvo nušalinti šios šalies lengvaatlečiai, o šiemet naujų aukų nusinešė nuo sausio 1 d. uždraustas preparatas meldoniumas. Dėl jo dopingo kontrolei įkliuvo daugiau nei šimtas sportininkų, kurių penktadalis – iš Rusijos.

Beje, Paryžiuje nustebino rusus ir žinia, kad per draugiškas rungtynes „Stade de France“ stadione budės snaiperiai.

Apie tokias apsaugos priemones pasisakė Rusijos „Premier“ lygos saugumo direktorius Aleksandras Meitinas.

„Ačiū Dievui, kad mūsų stadionuose tokių beprecedenčių sprendimų nereikia. Žinoma, žaisti futbolą prieš snaiperių taikiklius bus nelengva. Aš neatmetu galimybės, kad kas nors specialiai gąsdina sirgalius“, – svarstė pareigūnas.

Primename, kad praėjusį lapkritį į „Stade de France“ stadioną buvo nusitaikę teroristai, surengę virtinę atakų Paryžiuje.

Rusijos rinktinė ruošiasi Europos čempionato finaliniam etapui, taip pat vyksiančiam Prancūzijoje. Šeštadienį L. Sluckio auklėtiniai pranoko lietuvius 3:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)