Prancūzai labai greitai įgijo persvarą: 6-ą min. pirmą įvartį puikiu baudos smūgiu į „devyniukę“ įmušė Antoine'as Griezmannas, o 13-ą min., prieš pat pertraukėlę, pasižymėjo Olivier Giroud. Atrodė, kad olandų gynėjai išmušė kamuolį iš savo baudos aikštelės, bet jį ten galva grąžino Blaise'as Matuidi, o O. Giroud maždaug iš 11 metrų nuotolio pasiekė įvartį.

Tuoj po pertraukos, 47-ą min., savo pirmos atakos metu, Olandija santykį sušvelnino 1:2, kai kamuolį po atlikto baudos smūgio į vartus nukreipė Luukas de Jongas. Tiesa, vaizdo kartojime matyti, kad jis tai padarė ranka.

Indrukwekkende minuut voor Johan Cruijff. #14 https://t.co/5Mino6Z1Tc
— OnsOranje (@OnsOranje) March 25, 2016

86-ą min. Ibrahimas Afellay išlygino rezultatą 2:2. Tai buvo olandų parengtas derinys: po kampinio kamuolys pažeme buvo pasiųstas į baudos aikštelę, o iš ten jau tiksliai į vartus smūgiavo I. Affelay.

Bet jau po minutės B. Matuidi vėl išvedė prancūzus į priekį - 2:3. Svečiai surengė žaibišką kontrataką ir kamuolį į tinklą nukreipė B. Matuidi. Taip rungtynės ir baigėsi - 2:3.

Prieš dvikovą buvo pagerbtos teroro aukų Briuselyje aukos, o mačas 14-ą minutę buvo sustabdytas tam, kad būtų galima pagerbti pasaulio futbolo legendos, ketvirtadienį nuo vėžio mirusio 68-erių metų Johano Cruyffo atminimą. Jis visą karjerą žaidė tik 14-u numeriu pažymėtais marškinėliais. J. Cruyffas Olandijos rinktinėje nuo 1966 iki 1977 metų sužaidė 48-erias rungtynes ir pelnė 33 įvarčius. Žiūrovai kelias minutes stovėdami plojo ir taip pagerbė J. Cruyffą.

Dvi būsimo Europos čempionato dalyvės Airija ir Šveicarija kovojo Dubline. Pergalę rezultatu 1:0 (1:0) šventė airiai. Įvartį jau 2-ą min. po kampinio smūgiu galva iš arti pelnė Ciaranas Clarkas. Šveicarai FIFA reitinge yra 12-i, o airiai - 29-i.

Vasarą Senojo žemyno pirmenybėse žaisianti Slovakija namuose Trnavos stadione priėmė Latviją. Mūsų kaimynai sužaidė garbingomis lygiosiomis 0:0.

Bosniai svečiuose 3:0 (0:0) sutriuškino Liuksemburgą, bet visi įvarčiai į šeimininkų vartus krito tik antro kėlinio antroje pusėje, o vieną jų sau įsimušė Maxime'as Chanot. Kitus du įmušė Edinas Džeko ir Miralemas Pjaničius.

Armėnija ir Baltarusija Jerevane išsiskyrė be įvarčių. Armėnijos rinktinės vartininkas 41-erių metų Romanas Berezuckis žaidė paskutines rungtynes už nacionalinę komandą. Po pirmų 7 min. jis buvo pakeistas.

Portugalija namuose Leirijoje netikėtai pralaimėjo Bulgarijai 0:1 (0:1). Įvartį 19-ą min. įmušė Bulgarijos pasą turintis brazilas Marcelinho. Portugalų lyderis Cristiano Ronaldo 66-ą min. nerealizavo 11 metrų baudinio.

Rezultatai:

Olandija*** 2 - 3 Prancūzija***

6' Antoine Griezmann [0 - 1]
13' Olivier Giroud [0 - 2]
47' Luuk de Jong [1 - 2]
86' Ibrahim Afellay [2 - 2]
87' Blaise Matuidi [2 - 3]

Airija*** 1 - 0 Šveicarija***

2' Ciaran Clark [1 - 0]

Slovakija*** 0 - 0 Latvija

Armėnija 0 - 0 Baltarusija

Liuksemburgas 0 - 3 Bosnija ir Hercegovina

73' Maxime Chanot [0 - 1] (Liuksemburgas, į savo vartus)
75' Edin Džeko [0 - 2]
90+2' Miralem Pjanič [0 - 3]

Portugalija*** 0 - 1 Bulgarija

19' Marcelinho [0 - 1]

66' Cristiano Ronaldo - nerealizavo 11 metrų baudinio

*** - žais 2016 metų Europos čempionate

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)