Nors nėra griežtų ir visiems tinkančių taisyklių, kaip dažnai derėtų praustis, purewow.com pateikia aštuonias priežastis, kodėl visai ne pro šalį kartais dieną ar dvi nesiprausti.

Išsausėjusi oda

Tai ypač aktualu jautrios odos savininkams, kuriuos vargina egzema ar rožinė. Tokiais atvejais karštu vandeniu odą prausti rekomenduojama kuo rečiau. Be to, per dažnas prausimasis gali pašalinti natūralius ant odos esančius riebalus ir gerąsias bakterijas, saugančias jūsų odą, ir tada jausite nemalonų tempimą.

Drabužiai jus apsaugo

Didžiąją kūno dalį dengdami drabužiais išvengiame tiesioginio kontakto su aplinka. Virusai ir bakterijos patenka ant rankų, taigi jas derėtų plauti kur kas dažniau nei kitas kūno dalis.

Tikrai apsaugo

Tyrimai rodo, kad drabužiai, kuriuos dėvime, itin efektyviai absorbuoja riebalus ir prakaitą. Taigi kas dieną keisdami drabužius, ypač apatinius, kur kas labiau pasirūpinsite asmens higiena nei nusiprausę.

Naudojami produktai veiksmingesni, nei galvojate

Šiuolaikiniai dezodorantai ir sausi šampūnai itin veiksmingi, tereikia juos naudoti tinkamai.

Sunaudosite mažiau vandens

Teigiamas poveikis aplinkai ir mažesnės komunalinių paslaugų sąskaitos.

Sutaupysite pinigų

Nemažai kainuojančio šampūno, kondicionieriaus ir plaukų kaukės užteks kur kas ilgiau, jei nenaudosite jų kiekvieną dieną.

Sutaupysite laiko

15 minučių duše, 10 minučių – džiovinant plaukus, 3 minutės – juos tiesinant. Nepamirškite, kad laikas šiais laikais itin svarbus.

Neskleisite nemalonaus kvapo

Nebent labai daug prakaituojate ar gyvenate itin drėgname klimate. Jei vis dėlto nerimaujate dėl galimo kvapo, pasirūpinkite konkrečiomis vietomis (pažastys, intymi zona).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)