Buvo nuspręsta naujam kvalifikacijos formatui duoti antrą šansą, o po etapo Barherine bus dar kartą apsvarstytas jos likimas.

„Jie rengiasi padaryti tai, ką aš ir siūliau – Bahreine kvalifikaciją surengti pagal tokį pat formatą, koks buvo ir pirmame etape. Po to mes galėsime kur kas tiksliau įvertinti situaciją ir suprasti, ką mes padarėme teisingai, o kas yra blogai, kokių reikia korekcijų ir ar verta apskritai atsisakyti naujojo formato.

Visų pirma, tai buvo FIA idėja – aš pasakiau, kad mes palaikysime bet kokį variantą, kurį jie laiko teisingu. Kadangi niekas nežino, kaip iš tiesų būtų teisingiausia, mes kol kas nutarėme palikti viską taip, kaip yra dabar ir dar kartą sugrįžti po antro etapo. Tada mes geriau galėsime suprasti, kas yra gerai, o kas – ne. Komandos irgi nesuprato, kaip geriau veikti naujomis sąlygomis ir tai nepadėjo dabartinei situacijai“, - sakė F-1 komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as.

Kaip alternatyva F-1 komisijos posėdyje buvo svarstomas ir hibridinis kvalifikacijos formatas – pirmos dvi sesijos pagal pakoreguotą formatą vyktų pagal šių metų taisykles, o finalas – pagal 2015 metų taisykles.

Dabar toks mišrus variantas kol kas atidėtas, bet prie jo bus galima sugrįžti, jei Bahreine kvalifikacijos finalo dalis bus tokia pat neįdomi kaip ir Australijoje.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)