„Sveikinu tokį Seimo sprendimą. Įstatymas buvo priimtas 2015 m. Žemės ūkio ministerijos iniciatyva, dabar jį tobuliname. Toks sprendimas labai pagelbės mūsų pieno gamintojams, ypač smulkiesiems, išgyventi ir išsilaikyti rinkoje šiuo sudėtingu metu. Jei prekybininkai ir perdirbėjai sąžiningai elgtųsi su pieno gamintojais, nereikėtų ir tokių įstatymų“, – pabrėžė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Žalią pieną superkantys ir perdirbantys subjektai įpareigoti mokėti žalio pieno pardavėjams ne mažiau kaip 165 eurus už toną bazinių rodiklių pieno; ūkio subjektai – tarpininkai įpareigoti mokėti žalio pieno gamintojams, parduodantiems žalią pieną, ne mažiau kaip 130 eurų už toną bazinių rodiklių pieno.

Žemės ūkio kooperatyvams, kurių veiklos pajamos sudaro ne mažiau kaip 50 procentų iš veiklos su savo kooperatyvo nariais, leista nustatyti 1 tonos žalio pieno bazinių rodiklių supirkimo kainą kooperatyvo valdybos sprendimu.

Už šio įstatymo pažeidimus įtvirtintos sankcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)