Prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič dalinasi saldžių patiekalų receptais, kurie, kaip teigiama bendrovės išplatintame pranešime spaudai, tiek savo skoniu, tiek ir netikėta išvaizda gali nustebinti net ir įvairiausių gėrybių jau ragavusius vaikus.

Šokoladinis kiaušinis su saldžiu baltymu ir tryniu

Kartais nutinka taip, jog per Velykas vaikai atsisako valgyti net ir pačius gražiausius margučius, o kad mažieji neliktų jų neparagavę N. Juchnevič siūlo pagaminti kiaušinius iš šokolado.

„Šiam desertui pirmiausia reikės pasiruošti šokoladinį tuščiavidurį kiaušinį, tam naudokite plastmasines kiaušinių puselių formeles. Gaminimas išties labai paprastas – tiesiog ištirpinkite pasirinktos rūšies šokoladą ir juo ištepkite formas taip, kad kiaušinio sienelės būtų apie 3 mm storio, tada statykite jas į šaldytuvą. Kai šokoladas pilnai sustings, sulipinkite puseles likusiu ištirpintu šokoladu ir pakartotinai dėkite į šaldytuvą. Kai jau turėsite šokoladinius kiaušinius, šiek tiek nuskelkite jų viršūnes, kad galėtumėte sudėti įdarą.“

Įdarui paruošti konditerė siūlo tokius receptus: „Saldžiam baltymui reikės kreminio sūrio, šiek tiek citrinos sulčių ir cukraus pudros. Šiuos ingredientus labai gerai išplakite maišytuvu, tuomet lėtai supilkite plaktą grietinėlę. Masė turi tapti itin puri. Ja užpildykite šokoladinius kiaušinius ir statykite į šaldytuvą. Tryniui prireiks šaukšto abrikosų džemo, šaukšto sviesto bei šlakelio šviežiai spaustų apelsino sulčių. Viską sumaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išsilydys sviestas. Gautą masę atšaldykite, tuomet padarykite duobutę baltyme ir ją užpildykite trynio mase.“

Šokoladiniai kiaušiniai įdaryti varškės kremu ir persikais

Želė margučiai vaikams

Kitas saldžių margučių receptas, kuris savo spalvomis ir grožiu nepaliks nei vieno abejingo smaližiaus – gaminamas iš želė. Ekspertė atkreipia dėmesį, kad ruoštis jam vertėtų pradėti iš anksto, mat gamybai naudojami jau sukaupti kiaušinio lukštai: „Juose padarykite apie centimetro skersmens skyles ir švariai išplaukite verdančiu vandeniu bei išdžiovinkite, o jau tada, išlaisvinę savo ir vaikų fantaziją, galite pradėti kurti įvairiaspalvius margučius.“

„Kiaušinių lukštus pripildykite vaikams patinkančių spalvų želė. Žinoma, gražiau atrodys, jei jas susluoksniuosite: paruoškite želė kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio, tuomet dalį kiaušinio lukšto užpildykite pasirinkta spalva. Statykite į šaldytuvą ir sustingus užpilkite kitos spalvos sluoksniu. Taip pat į želė galima įberti smulkintų uogų, vaisių ar net iš jų išpjaustytų įdomios formos gėlių, velykinių zuikučių – svarbiausia, į kūrybinį procesą įtraukite ir mažuosius“, - receptu dalijasi pašnekovė.

Velykiniai zuikučiai lėkštėje

Turbūt vienas pagrindinių skanumynų vaikams – minkštos, purios ir maloniai kvepiančios bandelės. Mielai ir žaismingai atrodo zuikučių formos iš mielinių bandelių, rašoma pranešime. Konditerė pasakoja, kaip tinkamai pasigaminti jų tešlą: „500 g miltų sumaišykite su 20 g sausų mielių, ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 g sviesto, tada suberkite pusę stiklinės cukraus, įpilkite stiklinę pieno ir išmaišykite. Kai ši masė pravės, įmuškite du kiaušinius, išplakite ir užpilkite ją ant miltų. Tešlą gerai išminkykite ir uždengę palaukite kol pakils.“

Jei vaikams visas gaminimo procesas per ilgas, pašnekovė pataria pasikviesti juos į linksmąją dalį: „Tešlą padalinkite į 24 gabalėlius. Juos galite įdaryti mėgstama uogiene ar varške. Tuomet iš kiekvieno gabalėlio suformuokite apvalų kamuoliuką ir palaukite dar apie valandą. Bandelėms pakilus, jas įkirpkite žirklėmis – turi atrodyti lyg zuikučių ausytės. Akių vietoje įsmeikite medinius dantų krapštukus. Tada pašaukite į orkaitę apie 20 minučių, o iškepus, išimkite pagaliukus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją