Į CAS „Kruoja“ kreipėsi dar praėjusį gruodį. Pakruojo ekipos vadovybė pasiskundė dėl diskvalifikacijų, kuriomis LFF apdalino net devynis komandos žaidėjus. Be to, klubui tuomet skirta 9 tūkst. eurų bauda.

Teismo posėdis numatytas balandžio pabaigoje. Kaip DELFI informavo LFF atstovai, federacijos poziciją gins UEFA rekomenduoti advokatai iš Šveicarijos ir Lietuvos.

LFF nešvariu žaidimu įtarto klubo atstovams sankcijas skyrė jau po to, kai „Kruoja“ savanoriškai pasitraukė iš A lygos. Tuomet kalbėta, kad pakruojiškiai šiuo ėjimu aplenkė LFF, kuri rengėsi pašalinti skandalų lydimą klubą. Tokio likimo sezono pabaigoje sulaukė „Klaipėdos granitas“.

„Jie sugudravo ir pasitraukė patys, nes mes buvome pasiruošę klubą šalinti. Šiais metais „Kruoja“ labai pageidavo sugrįžti į futbolą, turbūt klubo savininkui labai reikia atidirbti įkištus pinigėlius. Bet tokios reputacijos klubas neturi moralinės teisės dalyvauti čempionate“, – aiškino LFF sąžiningo žaidimo pareigūnas Gerhardas Dunauskas.

„Kruoja“ žiemą siekė antros pagal pajėgumą LFF I lygos licencijos, tačiau jos negavo, nes neįgyvendino licencijavimo kriterijų.

„Jeigu klubas pasitraukia iš varžybų ir paskui iškart vėl nori jose dalyvauti, kyla klausimas, ar nepasielgs taip pat dar kartą. Tačiau į I lygą „Kruoja“ buvo nepriimta ne dėl to, jog bylinėjasi su federacija“, – DELFI sakė Rumunijoje šiuo metu su nacionaline komanda viešintis LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Pusė Pakruojo komandos pernai buvo diskvalifikuota išanalizavus dvejas įtarimų sukėlusias rungtynes su „Šiauliais“. Sausi iš balos nelipo ir Saulės miesto atstovai: sankcijų sulaukė septyni žaidėjai, klubui skirta piniginė bauda.

Trečiadienį Seime vykusioje diskusijoje „Lažybos ir garbingas sportas“ dalyvavę LFF atstovai informavo praėjusiais metais iš viso atlikę 36 tyrimus, po kurių žaidėjams skirta dvigubai daugiau diskvalifikacijų.

DELFI žiniomis, šiame sezone naujų tyrimų dėl A lygos rungtynių kol kas nebuvo pradėta.

Norėjo gauti UEFA išmoką

Ko pasirinkusi brangiai kainuojančias teisybės paieškas Lozanoje tikisi pasiekti „Kruoja“?

„Negalima taip bausti žaidėjų, jeigu nėra jokių faktų, tik visokie išvedžiojimai: „galbūt, manoma“. Taip galime ir Čempionų lygos komandas apkaltinti, jei tik jos truputį didesniu skirtumu pralaimi. Tokia logika – absurdas“, – DELFI dėstė klubo vadovas Emilijus Junevičius.

Jis teigė norintis, kad federacija panaikintų žaidėjams skirtas sankcijas ir atsiprašytų.

Bet su klubo ateitimi bylos CAS „Kruojos“ vadovas nesieja.

„Tikslas – užbaigti tą bylinėjimąsi. Bet kažkokių perspektyvų nesišviečia: federacijoje niekas nesikeičia, mąstymas lieka toks pat apkerpėjęs. Licencijos siekėme, nes tikėjomės, kad LFF grąžins pinigus už 2014 metus („Kruoja“ laukė UEFA išmokos už laimėtą A lygos sidabrą – DELFI), kuriuos buvo sulaikiusi. Ir dar galėjo atiduoti mokesčio dalį už teisėjavimą praėjusiame sezone, nuo to momento, kai pasitraukėme iš čempionato. Bet jie tuos pinigus – apie 20 tūkst. eurų – pasiliko sau, ir finansinio pagrindo žaisti neliko. Todėl galvojame tik apie žemiausią lygą“, – aiškino E. Junevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)