Produktai:

(Kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus, todėl čia tik apytiksliai)

40 cm jautienos šonkaulių juostos
1.5 kg maltos kiaulienos
2 svogūnų
galvutės česnako
pipirų
druskos
2 kiaušinių
krapų
petražolių
indelio marinuotų grybukų
10 dantų krapštukų

Kaip gaminti:

1. Šonkauliukus marinuojame ne mažiau kaip parą. Įtriname druska, pašlakstome citrinos sultimis ar ištepame majonezu, užberiame nemažai prieskoninių žolelių, pritraiškome česnako.

2. Faršą sumaišome su smulkintais svogūnais, česnakais, prieskoniais ir kiaušiniais.

3. Iš vienos pusės, šonkauliukų tarpuose darome 4 cm įpjovas- kad kelmas būtų stabilesnis ir negriūtų.

4. Šonkaulių juostą susukame, sutvirtiname dantų krapštukais ir dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Į vidurį sukrauname paruoštą faršą. Viską apvyniojame folija ir kepame apie 2 valandas 200 laipsnių temperatūroje. Likus pusvalandžiui iki pabaigos, foliją nuimame,kad šonkauliukai gražiai apskrustų.

5. Iškeptą kelmą išimame ant padėklo ir dekoruojame: į kelmą susmaigstome dantų krapštukų- ant jų užveriame grybukų. Krapais imituojame samanas, o petražolių šakelėm - miško augmeniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją