„Tai visiškai naujas medalis, tokio dar tikrai neturite“, – spausdamas ranką plaukikui didžiavosi KKSD generalinis direktorius Edis Urbanaičius. Naujas medalis už naują bronzą – iki tol nei planetos čempionatuose, nei pasaulio taurės etapuose anykštėnui trumpajame baseine nebuvo pavykę pelnyti jokių apdovanojimų.

KKSD medaliu „Už sporto laimėjimus“ E. Urbanavičius apdovanojo ir G. Titenio trenerį Žilviną Ovsiuką.

Treneris ir plaukikas papasakojo, kaip vyksta pasirengimas olimpinėms žaidynėms, kokie jų tolesni planai.

Plaukikai ilgai Lietuvoje neužsibus. Antrą šv. Velykų dieną jie išsiruoš į Švediją, kur vyksiančiose varžybose pasitikrins jėgas, kad galėtų įvertinti pasirengimą žaidynėms ir pasižiūrėti, ko trūksta – jėgos, ištvermės ar greičio. „Pasirengimas pačiame įkarštyje. Galima sakyti, kad dabar išvyksime beveik jau iki Rio – grįšime, pasikeisime drabužius, pabūsime truputį namuose ir vėl išvyksime“, – plaukikų laukia stovyklų ir varžybų maratonas.

G. Titenis pasidžiaugė iki šiol vykusiu pasirengimu ir teigė, jog kol kas viskas vyksta pagal planą.

Gegužę plaukikai startuos Europos čempionate Londone. „Europos čempionatas labai ne laiku, nes jis per patį piką, kai reikia ruoštis olimpinėms žaidynėms“, – sakė G. Titenis.

Todėl olimpinius normatyvus įvykdę plaukikai jame nesieks pademonstruoti aukščiausių rezultatų.

„Reikia rinktis – arba olimpinės žaidynės, arba Europos čempionatas. Važiuojame tik dėl papildomo starto ir tikimės visų supratimo, nes tai nebus pagrindinės varžybos. Darysime viską, kas įmanoma, bet tik tam, kad būtų geriau olimpinėse žaidynėse. Nėra tikslo žūtbūt parodyti aukščiausią rezultatą“, – savo auklėtiniui antrino Lietuvos rinktinės treneris Ž. Ovsiukas.

A normatyvo dar neįvykdžiusiems plaukikams Europos čempionatas taip pat bus šansas iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Ž. Ovsiukas tiki, kad tai pajėgūs padaryti dar keli Lietuvos plaukikai – Simonas Bilis, Andrius Šidlauskas, kuriems iki normatyvo trūksta vos kelių šimtųjų sekundės dalių, Mindaugas Sadauskas, vis geresnius rezultatus demonstruojanti jaunoji Ugnė Mažutaitytė. Olimpinius normatyvus plaukikai galės vykdyti dar iki liepos mėn.

Kalbėdamas apie po traumos jau atsigavusią ir varžybose vėl save išbandančią Rūtą Meilutytę Ž. Ovsiukas sakė, kad rezultatai kalba patys už save.

„Kol kas viskas vyksta pagal planą, – patikino rinktinės treneris. – Su Rūta bendraujame internetu ar telefonu. Yra visa brigada – ne tik treneriai, bet ir masažuotojai, medikai, psichologai ir visada ieškome geriausio sprendimo. Sportininkų motyvacija, artėjant žaidynėms, tik didėja, jie supranta svarbą ir atsakomybę, nėra jaudulio kaip prieš pirmąsias žaidynes. Rūta susitaikiusi su mintimi, kad jai reikės ginti čempionės vardą, Giedriui tai bus jau trečiosios žaidynės. Danui (Rapšiui – aut. past.) pirmosios, bet manau, kad ne paskutinės“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

Antradienį KKSD pagerbtas dar vienas sportininkas - 2015 m. sambo imtynių pasaulio čempionate bronzos medalį iškovojęs Sergejus Grečicho. Apdovanojimai įteikti ir jo treneriams Ričardui Piepoliui bei Eduardui Rudui.