Į pirmąją Edgaro Jankausko vadovaujamos rinktinės treniruotę susirinko 22 žaidėjai. Trūko tik gynėjo Tomo Mikuckio ir puolėjo Luko Spalvio, kurie iš savo klubų atskrido šiek tiek vėliau.

„Pirmasis įspūdis geras. Turėjome prieš treniruotę trumpą susirinkimą, treneris tikrai sugebėjo motyvuoti. Treniruotė buvo neilga, bet intensyvi, reikėjo išsijudinti po kelionės ir savaitgalio rungtynių. Buvo naujų dalykų – tai normalu, kai pasikeičia trenerių štabas“, – apibendrino saugas Artūras Žulpa.

Trys naujokai su rinktine treniravosi pirmą kartą – „Marbella“ klubo gynėjas Edvinas Girdvainis ir „Atlanto“ žaidėjai Markas Beneta bei Ovidijus Verbickas.

23-ejų metų E. Girdvainio progresą rinktinės treneris Edgaras Jankauskas prieš kviečiant į rinktinę įvertino nuvykęs Ispaniją. „Treneris buvo atvykęs stebėjo rungtynes, po jų pasikalbėjome. Vėliau nieko nesitikėjau, tiesiog treniravausi ir žaidžiau. Kol vieną dieną paskambino sulaukiau pakvietimo“, – atsiminė E. Girdvainis.

Gynėjas iš Lietuvos Ispanijos trečiajame divizione žaidžia jau antrą sezoną.

„Pradžioje buvo sunku, kol nemokėjau kalbos. Dabar išmokau, pripratau. Tik konkurencija labai didelė, – pasakojo lietuvis. – Pats žaidimas greitesnis, kietesnis nei Lietuvos čempionate. Prieš visas komandas turi kautis šimtu procentų, bet ypač sunku su lyderiais. Pavyzdžiui, esu varžęsis prieš puolėją Danielį Guizą, kuris su Ispanijos rinktine yra laimėjęs Europos čempionatą.“

Lietuvos ir Rumunijos rinktinės rungtyniaus trečiadienį, kovo 23-ąją, Džurdžu mieste. Rungtynes tiesiogiai transliuos „LRT Kultūra“ televizijos kanalas.