Tyla, nerimas ir akyse sublizgančios ašaros

„Jau dešimt metų dirbu vienai ES agentūrų Briuselyje. Šiandien netikėtai atėjo diena, kai daugelis čia dirbančių ES piliečių tik seka naujienas ir klausia savęs, kas dar nutiks šiandien ar rytoj. Duotos instrukcijos niekur nevaikščioti ir geriausia nepalikti pastato“, – pasakojo savo įspūdžiais tiesiai iš Belgijos panoręs pasidalyti skaitytojas.

Jo teigimu, gatvė, kurioje dirba ir kur paprastai būna didelis automobilių srautas, šiuo metu tuščia, o po ją vaikšto tik darbovietės pastatą saugantys jauni kareiviai su kaukėmis uždengtais veidais.

„Aplink girdėti greitosios pagalbos mašinų sirenos ir ore besisukantys sraigtasparniai. Kolegos stebi žinias, kalbasi, atsakinėja artimiesiems ir negali susikaupti, nes dar reikės grįžti namo ir laukti kitos dienos. Tyla, nerimas ir akyse sublizgančios ašaros prie kompiuterio ekrano peržiūrint naujausius pranešimus apie žuvusiuosius ir sužeistuosius“, – apie baisią patirtį pasakojo lietuvis.

Miestas gyvena savo ritmu?

Pasak kito DELFI skaitytojo, nors Briuselio centre jaučiamas sujudimas, miegamuosiuose rajonuose – ramu.

„Aš šiuo metu Briuselyje, tai miegamuosiuose rajonuose ramu, tylu, na, o eidamas miesto centre jauti gana keistą jausmą, nes visur pilna pareigūnų, ginkluotų automatais, klykia policijos automobiliu sirenos ir švyturėliai, tačiau miesto gyventojai elgiasi pakankamai ramiai, ypač jaunimas“, – rašė skaitytojas.

Kitas DELFI skaitytojas pasidalijo nuotraukomis, kuriose, jo teigimu, užfiksuotas traukinys po sprogimo Malbeko metro tarukinyje.

Pasak jo, labiau dėl nelaimės jaudinasi vyresnio amžiaus žmones, alpsta. „Labai daug turistų, kurie nekreipia dėmesio į tai, kas vyksta, tačiau pareigūnai juos baido, prašo grįžti į viešbučius. Automobilių eismas mieste labai apribotas, viešasis transportas nevažiuoja“, – naujienomis iš Belgijos pasidalijo jis.

Prašome atsiliepti šiuo metu esančius Belgijos sostinėje! Pasidalykite su DELFI skaitytojais žiniomis apie situaciją šalyje, papasakokite, kaip jaučiatės. Galbūt buvote oro uoste, kuriame nugriaudėjo sprogimai, ar šalia jo? Ar nelaimė šalyje privertė Jus Belgijoje užtrukti ilgiau, nei norėjote? O gal gyvenate Briuselyje ir galite pasidalyti gyventojų nuotaikomis, kai pastaruosius kelis mėnesius šalyje, po teroro aktų Paryžiuje, vyko antiteroristinės operacijos?

Laukiame Jūsų minčių ir nuotraukų – jomis pasidalinti galite el.p. pilieciai@delfi.lt arba spausdami pilką mygtuką čia!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)