Įvairių sričių specialistai iš užsienio pakviesti LFF iniciatyva, siekiant profesionaliai įvertinti dabartinę visos futbolo struktūros vidaus administracinę būklę, nustatyti strateginius planus ir kryptis. Tris dienas trukusio vizito metu FIFA konsultantai atliko vidinį organizacijos auditą, ir apklausė kitas suinteresuotas šalis - regionines asociacijas, partnerių, rėmėjus ir žiniasklaidos atstovus.

„Privačiuose pokalbiuose dalyvavo ne tik vidinės LFF struktūros atstovai, bet ir su futbolu susiję išoriniai dalyviai. Mūsų pagrindinės rekomendacijos bus pateiktos mėnesio eigoje. Tikimės, kad jos bus priimtinos nebijant pokyčių“, - teigė FIFA konsultantas marketingo klausimais Kenny McLeodas. - Smagu pastebėti, kad LFF dirba daug talentingų žmonių, kurie siekia bendro tikslo, visi dirba viena linkme ir nori bei tikisi gerų rezultatų.“

Pasak FIFA narių federacijų plėtros vadovės Evos Pasquier, visi FIFA konsultantų pastebėjimai buvo aptarti su LFF prezidentu Edvinu Eimontu ir pristatyti LFF Vykdomojo komiteto nariams.

„Suvokti realybę labai svarbu. Sveikiname LFF iniciatyvą siekiant pokyčių. Tikrai ne visos organizacijos jų nori. Per šias dienas organizuodami konfidencialius pokalbius su skirtingų sričių darbuotojais pastebėjome, kad visi nori pasikeitimų, pripažįsta savo silpnybes ir nebijo atvirumo“, - teigė E. Pasquier. - Išskyrėme 3 skirtingas sferas - finansų, marketingo ir strateginę. Pateiksime rekomendacijas strateginiam planui artimiausiems 4 metams.“

LFF prezidentas Edvinas Eimontas patikino, kad atvirai išsakytos rekomendacijos nenusės dokumentuose, o bus vykdomos realiai. Per artimiausius 6 mėnesius planuojama realių įgyvendintų pokyčių bendroje LFF struktūroje ir futbolo strategijoje.

„Artimiausiu metu sieksime pokyčių, į darbus ir veiklas įtrauksime ir LFF Vykdomojo komiteto narius. Turime rekomendacijų dėl finansų valdymo ir biudžeto planavimo rekomendacijų. Kartu su FIFA peržiūrėsime savo turimus LFF įstatus, kuriuos žadame koreguoti“, - teigė E. Eimontas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)