Reikės:
Šviesi duona – 2 kepalai;
Fermentinis sūris – 300 g
Česnakas – 5 skiltelės
Majonezas – 300 g
Aliejus duonai kepti
Druska
Rūkytos kiaulės ausys – 200 g
Gaminimas:
Duoną supjaustome pailgais šiaudeliais ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Sutarkuojame fermentinį sūrį smulkia tarka. Į iškeptą duona įspaudžiame česnaką apibarstome druska ir gerai pakratome indą, kad pasiskirstytų česnakas su druska.
Tada imame duonos šiaudelį vieną galą iki pusės merkiame į majonezą ir po to – į sūrį, taip šiaudelius dėliojame ratu sūrio galų į išorę, kol suformuosime apvalų tortą. Kiaulienos auseles supjaustome plonais šiaudeliais ir apibarstome ant viršaus.
Greta