Vienintelė vieta, dėl kurios tikriausiai niekas neprieštaraus, yra 1-oji, atitekusi "The Beatles", tačiau dėl visų kitų turėtų užvirti karšti ginčai.

"Spin" redaktorių nuomone, roko pionieriai "The Ramones" verti antrosios vietos, o "Led Zeppelin"- trečiosios.

Regio karalius Bobas Marley ir "The Wailers" yra ketvirtojoje, o "Nirvana" - penktojoje vietoje.

"The Ramones" genijus pasireiškia tuo, kad jie per dvi minutes galėjo pasakyti dalykus, kuriems paprastai prireikia penkių, žurnalui sakė Deryckas Whibley iš "Sum-41".

"Spin" vasario numeryje rašoma, jog žurnalo redaktoriai tokį sąrašą sudarė dėl to, kad po daugiau kaip penkerius metus trukusio "reperių, šokančių paauglių ir didžėjų" karaliavimo "grupės grįžta".

Žurnalas pažymi, kad pastaruoju metu į populiariausiųjų sąrašus pateko tokios grupės, kaip "Creed", "Incubus", "Staind" ir "Linkin Park", kurios seka didžiąsias grupes, "dėl rokenrolo pardavusias sielą".

Vertinimo kriterijai buvo "stogus kilnojantys ir istoriją keičiantys garsai, įspūdinga išvaizda ir šukuosenos". Be to, atrinktos grupės padarė aiškią ir nenuginčijamą įtaką šiuolaikinei muzikai.

Tai gali paaiškinti, kodėl pripažintos grupės U2 (13-oji vieta), "The Grateful Dead" (27), "The Who" (39), "The Beach Boys" (45) ir "Pink Floyd" (49) užėmė žemesnes vietas, nei mažiau žinomos, bet galbūt didesnę įtaką padariusios grupės, tokios, kaip "The Smiths" (21-oji vieta), "Pavement" (30), "Fugazi" (31) ar "New Order" (41).

"Spin" geriausiųjų dešimtuke dar yra šeštąją vietą užėmusi "Parliament/Funkadelic", o po jos eilės tvarka - "The Clash", "Public Enemy", "The Rolling Stones" ir "Beastie Boys".

Sąrašas galbūt daugiau pasako apie tas grupes, kurios nebuvo įtrauktos. Tarp jų yra kelios tikrai didelę įtaką padariusios grupės "Steely Dan", "Crosby, Stills, Nash and Young" ir Bruce'as Springsteenas su "The E Street Band".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją