Prancūzija - Anglija - 21:31

Jau prieš savaitę „Šešių nacijų“ čempionų titulą užsitikrinę anglai Prancūzijoje pabaigė įspūdingą žygį link „Grand Slam“ trofėjaus, skiriamo už laimėtas visas rungtynes. Anglija Paryžiuje šventė pergalę 31:21 (17:12) ir sėkmingai turnyrą pradėjusius prancūzus nustūmė į penktą vietą.

Pirmame kėlinyje Danny Care'as ir Danas Cole'as žeminimais leido svečiams įgyti 5 taškų pranašumą, o prancūzai neleido varžovams nutolti dėka tikslių Maxime'o Machenaudo smūgiu koja.

Vis dėlto, antrame kėlinyje dar viena žeminimą pelnė anglas Anthony Watsonas, o Owenas Farrellas tiksliais smūgiais įtvirtino Anglijos rinktinės pranašumą.

Tai buvo puikus australo Eddie Joneso debiutas Anglijos rinktinės trenerio poste. Jis šias pareigas perėmė po visiško šeimininkų fiasko prieš 6 mėnesius Anglijoje vykusiame pasaulio čempionate, kuomet anglai neįveikė grupės etapo.

„Didžiuojuosi savo vaikinais. Tai didelis komandos pasiekimas. Visada ja tikėjau. Puikūs dalykai dar tik prasideda. Dabar ruošimės vasaros turui Australijoje ir tikiuosi, kad mūsų žaidimas tik gėrės“, - sakė E. Jonesas.

Velsas - Italija - 67:13

Velso regbio rinktinė pasismagino su autsaidere Italija 67:13 (27:0) ir užtikrintai užėmė antrą vietą šių metų turnyre. Warreno Gatlando treniruojama komanda net devynis kartus spaudė kamuolį italų įskaitiniame plote ir sužaidė rezultatyviausias šių metų turnyro rungtynes. Rezultatyviomis atakomis pasižymėjo net devyni Velso regbininkai, o daugiausiai taškų - 20 - surinko Danas Biggaras.

Italai turnyro pradžioje dar bandė kandžios varžovams, bet vėliau tapo dėl aukštesnių pozicijų kovojančių ekipų „patrankų mėsa“ ir liko paskutinėje vietoje. Už tokį pasirodymą italams teko nemalonus prizas - „Medinis šaukštas“.

Airija - Škotija - 35:25

2014 ir 2015 metų „Šešių nacijų“ čempionai airiai šiemet gana greitai pasitraukė iš kovos dėl titulo. Atkakliose paskutinėse rungtynėse airiai namuose 35:25 (21:13) nugalėjo Škotijos komandą ir turnyro lentelėje užėmė trečią vietą. Šiose rungtynėse šeimininkai atliko keturis žeminimus, o svečiai - tris.

Nepaisant pralaimėjimo, Škotijos rinktinė išsaugojo ketvirtą poziciją. Škotai pastaraisiais metais dažniausiai su italais kovodavo dėl paskutinių pozicijų, o šiemet jie metė rimtą iššūkį visoms komandoms, o tai teikia Škotijos rinktinės aistruoliams daug vilčių ateičiai.

Galutinė turnyro lentelė (rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1.Anglija5500+6210
2.Velsas5311+627
3.Airija5212+415
4.Škotija5203+74
5.Prancūzija5203-274
6.Italija5005-145 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)