Pavasario sutiktuvės – indiško šokio ritmu

Šį ketvirtadienį visi besidomintieji Indija turės galimybę paminėti tradicinę indišką pavasario pasitikimo šventę Holi. Kovo 24 d. 18 val. Užupio Galeroje (Užupio 2A) šokėja, klasikinių indų šokių khatak ir odissi stilių mokytoja Kristina Luna ne tik atskleis tradicinio Indijos šokio paslaptis, bet ir paragins pačius dirbtuvių dalyvius išbandyti savo jėgas šokių aikštelėje.

„Savo šaknimis šis stilius mena laikus, kai po Indiją keliavo brahmanai, šokiu bei muzika pasakodavę įvairiausias mitologines istorijas ir garbinę dievus. Tradicinis indiškas šokis išsiskiria subtiliu emocijų perdavimu bei itin stipria ritmo pajauta“, – pasakoja Kristina Luna, pridurdama, kad dirbtuvių lankytojų laukia ir galimybė susipažinti su šokio technikos ypatumais – peruetais bei ritmišku kojų darbu.

Japoniško origamio, kiniškų karpinių ir kaligrafijos paslaptys

Paskutinę kovo dieną kelsimės į Japoniją – Galeroje vyks japoniškojo lankstinių meno origamio dirbtuvės, kuriose laukiami ir mažieji menų mylėtojai – spalvingo popieriaus ir idėjų, ką su juo nuveikti, pakaks visiems. O ar galėtumėte įsivaizduoti, kad įspūdingo grožio origamis gali gimti ir iš paprasčiausio... laikraščio? Šiose dirbtuvėse turėsite galimybę ne tik supažinti su origamio istorija, bet ir patys išlankstysite keletą originalių darbų.

Balandžio mėnesį kviečiame iš arčiau pažvelgti į Kiniją. Balandžio 7 d. nešini manikiūrinėmis žirklutėmis keliausime į paskaitą apie Kinijos karpinius, po kurios lauks galimybė patiems išbandyti šį subtilų popieriaus dekoravimo meną.

„O paskutinį balandžio ketvirtadienį Vilniaus Universiteto K. Donelaičio auditorijoje, Filologijos fakultete, laukiami neabejingi tušui ir teptukui – kaligrafijos meistrė Wang Lei iš Konfucijaus instituto čia ves dar vieną praktinį kaligrafijos užsiėmimą, kuris praėjusį rudenį sulaukė didelio susidomėjimo renginių ciklo „Trumpam į Kiniją“ metu“, – pasakoja renginio organizatorė, Azijos menų centro projektų koordinatorė Evelina Vilčinskaitė.

Nuo Azijos kino ir ikebanos iki mandalų tapybos

Gegužės 5 d. kino mylėtojai kviečiami susipažinti su Indijos kinu – UMI Galeroje paskaitą skaitys Azijos menų centro lankytojų itin mylimas VU Orientalistikos centro lektorius dr. Deimantas Valančiūnas. Gegužės viduryje taip pat laukia japoniškosios ikebanos dirbtuvės su meistre Laima Vanagiene, o ruošdamiesi šių metų Gatvės muzikos dienai vedini svečio iš Indijos Hiren Chate leisimės į tradicinės indiškos tablos perkusijos garsų pasaulį.

Vasarą pasitiksime Mandalų tapybos dirbtuvėmis, kuriose birželio 8 d. turėsite galimybę susipažinti su jų simbolika ir piešimo ypatumais, galiausiai patys išbandysite savo rankos miklumą. Paskutiniame dirbtuvių ciklo užsiėmime birželio 15 d. kviesime pasimėgauti vasarišku kiniškosios arbatos puodeliu ir pokalbiais, tikėmimės po saulėtu vasaros dangumi, apie kinų arbatos kultūrą, istoriją ir arbatos gėrimo ceremonijos ypatumus.

Visi renginiai nemokami, daugiau informacijos ir renginių programą rasite www.azijosmenucentras.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją